Hoogtij - De Kracht van Water

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2019 8.43 u.
Een openluchtfototentoonstelling doorheen verschillende gemeenten langs de Schelde met bijkomende activiteiten op zondag 16 juni. (Amateur)fotografen kunnen nog inzenden voor de wedstrijd!

Regionaal Landschap Schelde-Durme zet de schouders onder een vernieuwd concept van de vroegere Scheldehappening. Het nieuwe project draagt de naam Hoogtij en bundelt allerlei activiteiten langs de oevers van de Schelde op zondag 16 juni.

De gemeenten Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen plannen een (openlucht) fototentoonstelling op de Scheldedijk die door hun grondgebied loopt van 16 juni tot en met 8 september 2019. Op 16 juni zullen er bijkomende activiteiten plaatsvinden.

 

Fotowedstrijd: de kracht van water

De tentoonstelling heeft als thema 'De kracht van water'. Wie foto's heeft of kan maken die de kracht van water op een kunstzinnige manier laten zien kan deze inzenden om deel te nemen aan de tentoonstelling. Verschillende invalshoeken zijn mogelijk (overstromingen, fauna, flora, vroeger en nu,...) maar de geografische focus ligt op de Schelde/het Scheldegebied in deze gemeenten.

Geselecteerd worden betekent dat je foto's 3 maand lang te zien zijn in een openluchtexpo samen met foto's van Carl De Keyzer, én je krijgt een uitnodiging voor de opening van de openluchttentoonstelling van Carl de Kezyer.

Praktisch:

1. Selecteer maximum 5 foto's die voldoen aan de voorwaarden in het wedstrijdreglement dat je hieronder kan downloaden.

2. De beelden hebben een minimumgroottee van 1800 pixels op 1200 pixels.

3. Stuur de foto's vóór 31 maart 2019 naar inhetspoorvandeschelde@gmail.com

4. Geef een korte beschrijving bij iedere foto (locatie, tijdsindicatie,...)

5. Vermeld in je e-mail je naam en contactgegevens.

6. Een vakkundige jury zal nadien een selectie maken. De fotografen van de geselecteerde foto's zullen vervolgens verwittigd worden.

 

Voorwaarden:

1. De foto's mogen zowel in kleur als in zwart-wit genomen zijn

2. De beelden mogen geen blijk geven van ernstige verstoring van het onderwerp (landschap, flora, fauna, mens, erfgoed). Dit betekent dat ingezonden opnamen van planten en dieren worden gemaakt met respect voor het onderwerp, het welzijn van de gefotografeerde dieren moet voorop staan, de locatie van de opname mag niet beschadigd worden omwille van de opname.

3. De fotografen respecteren ten allen tijde de geldende gedragsregels en de wettelijke bepalingen, o. m. inzake soortenbescherming, toegankelijkheid van gebieden, privacy. Als de jury vermoedt dat het gefotografeerde onderwerp een onaanvaardbare druk heeft ondervonden omwille van de opname, wordt de fotograaf uitgesloten van deelname.

4. De fotografen zenden slechts beelden in waarvan ze de volledige auteursrechten bezitten. Ze blijven verantwoordelijk voor de originaliteit van de ingezonden werken. Van het internet gehaalde beelden of delen van beelden worden niet geaccepteerd.De gemeenten Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van klacht van een derde partij i. v. m. overtreding van de rechten of in geval van schade gelinkt aan het onderwerp of object van het deelnemende werk.

5. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de eisen/of klachten van personen die op de ingezonden beelden zijn afgebeeld. De aansprakelijkheid ligt bij de fotograaf. Vraag in het kader van de wet op de privacy zeker de schriftelijke toestemming van de mensen die u fotografeert.

6. Een professionele jury selecteert de beelden die passen binnen het thema en het geheel van de beelden die in de verschillende gemeenten te zien zullen zijn. De keuze van de jury is onherroepelijk en hieromtrent wordt geen schriftelijke communicatie gevoerd.

7. De geselecteerde foto's zullen getoond worden tijdens een openluchtfototentoonstelling die loopt van 16 juni tot en met 8 september 2019.