Huis van het kind ondersteunt activiteiten via een subsidie

Gepubliceerd op vrijdag 19 november 2021 8.47 u.
Wil je graag, als partner van Huis van het Kind Merelbeke-Melle, een activiteit organiseren voor kinderen, jongeren, ouders? Huis van het Kind kan je hiervoor financieel ondersteunen.

Op deze manier werken we samen aan preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en ontmoeting voor elke inwoner die dagelijks bezig is met opgroeien en opvoeden.

Wie kan er aanvragen?
Elke partner van Huis van het Kind Merelbeke-Melle kan een aanvraag indienen. Je kunt ook samenwerken met andere partners. Ben je nog geen partner? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat komt in aanmerking?
Je kunt de subsidie aanvragen voor eenmalige, unieke activiteiten of kortlopende projecten. Voorwaarde is dat ze betrekking hebben op een van de drie hoofdthema’s van Huis van het kind:
ontmoeting stimuleren;
-preventieve gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en
opvoeders;
- opvoedingsondersteuning.


Specifieke kosten die in aanmerking komen zijn onder andere de huur van materiaal, de uitnodiging van sprekers of experts op het gebied van opvoedingsondersteuning en de ontwikkeling van communicatie- en promotiemateriaal.

Hoe aanvragen?
Je vult een digitaal aanvraagformulier in, via de website. Hierbij moet je al een inschatting kunnen geven van de verwachte kosten die je zal maken. Daarna beoordeelt Huis van het Kind de aanvragen aan de hand van een puntensysteem. Na toekenning krijg je de subsidie. Na afloop van de activiteit bezorg je ons een definitieve onkostennota.

Een overzicht van de partners, meer info over de subsidie, de voorwaarden en de procedure vind je op de website.

Info en contact
Huis van het Kind Merelbeke-Melle
info@sociaalhuismerelbeke.be
www.melle.be/subsidies-huis-van-het-kind