Hulp invullen belastingformulier zal telefonisch verlopen

Gepubliceerd op zondag 19 april 2020 18.08 u.
De geplande zitdagen van de FOD Financiën op het gemeentehuis gaan dit jaar niet door omwille van de coronacrisis. voor wie het toch moeilijk heeft is er telefonische bijstand mogelijk.

Normaal komt de FOD Financiën gedurende twee zitdagen langs in Melle om te helpen met het invullen van het belastingsformulier. 
Dit jaar zullen de zitdagen echter niet doorgaan. 
Toch doet de FOD Financiën nog inspanningen om de belastingsaangifte zo eenvoudig mogelijk te maken. Vanaf begin mei zijn de aangiften of het vereenvoudigd voorstel van aangifte beschikbaar op www.myminfin.be. Je kan je aanmelden met itsme of met je identiteitskaart, de pincode ervan en een kaartlezer. 

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Veel belastingsplichtigen zullen een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen. Als je gegevens juist en volledig zijn, hoef je verder niets meer te doen. Als ze niet kloppen, dan kan je ze corrigeren in MyMinfin of op het papieren antwoordformulier. 

Toch moeilijkheden? Raadpleeg de website van de FOD Financiën: www.financien.belgium.be of contacteer de FOD telefonisch via 02 572 57 57. Dit kan elke werkdag van 8.30 tot 17 uur.

Hulp nodig?

Je kan ook je aangifte via de telefoon laten invullen. Vanaf het moment dat je de envelop ontvangt, kan je naar het nummer bellen dat op de envelop staat. Dan krijg je een afspraak om de aangifte te laten invullen via de telefoon. Daarna zal je per post een document ontvangen met de ingevulde gegevens en wordt je gevraagd om dat te ondertekenen en terug te sturen. Je kan dit ook afronden in tax-on-web.

Ook kan je de documenten van de FOD Financiën digitaal ontvangen via eBox. Dit is een digitale en beveiligde brievenbus van de overheid. Je kan de eBox activeren op doemaardigitaal.be. Je krijgt dan een melding wanneer er een nieuw document beschikbaar is.