Invoering nieuwe zone 30

Gepubliceerd op woensdag 17 november 2021 15.35 u.
De gemeente Melle, de gemeente Merelbeke en de stad Gent hebben beslist om een intergemeentelijke zone 30 in te voeren in Ledeberg, Melle en Merelbeke en dit in een gebied tussen de Brusselsesteenweg en de Hundelgemsesteenweg.

De invoering van de zone 30 maakt deel uit van het mobiliteitsplan van onze gemeente.

Waarom wordt deze zone ingevoerd?
Trager verkeer zorgt voor een aangenamere, veiligere, schonere, gezondere en meer kindvriendelijke omgeving. Bovendien vermindert een zone 30 het sluipverkeer door
de straten van de betreffende wijken. Uit onderzoek blijkt immers dat de invoering van een zone 30 duidelijk effect heeft op de gemiddelde snelheid van het autoverkeer. Zo is door de snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur het aantal verkeersongevallen in Gent de afgelopen jaren fors gedaald.

In de eerste weken na de invoering van de zone 30 gaan we snelheidsindicatieborden plaatsen om weggebruikers attent te maken op hun snelheid. De politie zal dan een oogje in het zeil houden en er zullen ook zeker snelheidscontroles gehouden worden.

Op het grondgebied Melle wordt de zone afgebakend door
de zijtak van de Merelbekestraat ter hoogte van het kruispunt met Hof ter Beuken, door de Mellestraat ter hoogte van het kruispunt met de Merelbekestraat en de Vijverwegel bovenaan de brug, door de Gontrode Heirweg ter hoogte van het kruispunt met de Merelbekestraat, door de Guido Gezellestraat ter hoogte van het kruispunt met de Merelbekestraat, door de Vogelstraat ter hoogte van het kruispunt met de Merelbekestraat en door de Hovenierstraat ter hoogte van het kruispunt met de Brusselsesteenweg en de Merelbekestraat.

Zodra de nieuwe verkeersborden er staan, geldt de aangeduide snelheidsbeperking. De volledige zone kan je raadplegen op het bijgevoegde plan.

Info en contact
verkeer@melle.be
09 210 07 55