Kindersportacademie

De kindersportacademie laat kleuters en kinderen een gevarieerde en sportieve zaterdagvoormiddag doorbrengen. Ze maken kennis met verschillende sporten. De lesgevers hebben allemaal een pedagogisch diploma en proberen de kinderen naast bepaalde sportvaardigheden ook het plezier van bewegen over te brengen. Daarnaast is er ook aandacht voor de sociale vaardigheden.

Voor wie?

Kleuters

Bij de kleuters ontwikkelen we vooral coördinatie. De lessen zijn opgedeeld in een omloop en een spelgedeelte. Bij de omloop ligt het accent op turnen, klimmen, klauteren en evenwicht. Tijdens het spelgedeelte ligt het accent op balvaardigheid en behendigheid. Je kind wordt regelmatig geëvalueerd en krijgt ook een brevet mee naar huis.

Bekijk de folder hier.

Lagere school

De lessen zijn opgedeeld in twee delen: een omloop en een sportgedeelte. Bij de omloop ligt het accent op turnen, klimmen, klauteren en evenwicht. Tijdens het sportgedeelte staat de initiatie in verschillende sporten centraal. Dit trimester komen minigolf, bumbal, ringstick, circustechnieken, estafettes, rugby, Kubb, klimmen naar Biover en initiatie dans aan bod. Regelmatig leggen de kinderen proeven af.

Bekijk de folder hier.

Hoe aanvragen?

Inschrijven kan via het online inschrijvingssysteem, vanaf zaterdag 5 september voor inwoners van Melle. Inwoners van andere gemeenten kunnen inschrijven vanaf dinsdag 8 september, telkens vanaf 9.30 uur.

Kostprijs

De prijs bedraagt 56 euro voor Mellenaars en 59 euro voor inwoners van andere gemeenten. Dit voor een reeks van 14 lessen. Uitpas kansentarief: 11,80 euro.

Wie alleenstaande is met kinderen en inwoner van Melle, kan een korting van 4 euro per schijf van 25 euro terugkrijgen. Dit wordt teruggestort na controle bij de dienst bevolking.

Wie het financieel moeilijk heeft, kan terecht bij het OCMW.

Wie inschrijft en achteraf annuleert, moet rekening houden met de annulatievoorwaarden.

Wat meebrengen?

Je mag je kinderen een drankje en een koek of een stuk fruit meegeven.