Kom samen planten met Eetbaar Melle

Gepubliceerd op maandag 17 januari 2022 9.04 u.
Heb je groene vingers en steek je graag de handen uit de mouwen kom dan Eetbaar Melle een handje helpen. Op zaterdag 12 februari en zaterdag 5 maart organiseert de vereniging twee plantdagen.

Michiel en Julie van vzw De Verwildering zullen alvast van de partij zijn. Zij gaan de plantdagen begeleiden zodat iedereen op een gastvrije manier ontvangen wordt en aangepast werk krijgt. Wat dat laatste betreft, zal het in essentie gaan om het aanplanten van kleinfruit (cassis, framboos, prairiebes, dwergkers, olijfwilg, Japanse Wijnbes, …) en het planten van enkele kleinere bomen (vijg, olijfwilg, nashipeer,…) en stevige vaste planten. Er wordt ook een smalle afboording aangebracht met gronddoek. Hiervoor gaan we behoorlijk wat compost en houtsnippers aanvoeren en hier en daar ook enkele spades grond verscheppen.

Op 12 februari planten we op de locatie aan de Ovenveldstraat 2 en op 5 maart gaan we aan de slag op de locatie aan Rootputte (aan de Brusselsesteenweg ). We beginnen telkens om 11 uur en gaan door tot 16 uur. Mocht je enkel in de namiddag kunnen langskomen om te helpen, meldt dit dan ook even.

Wat heb je nodig op de plantdagen?
Handschoenen en eventueel een spade of schop. Wij voorzien voldoende kruiwagens en ander materiaal. Schrijf je vooraf even in via mail. Zo kunnen we inschatten op hoeveel hulp we kunnen rekenen en hoeveel versterking voor de innerlijke mens we mogen voorzien.