Laat je kind een maand lang gratis proeven van De Lijn

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 14.29 u.
Start je kind na de vakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan. De bus- en tramchauffeurs nemen met plezier de rol van mama-/papataxi van je over. Mellenaars kunnen met steun van de gemeente ook voordelig een Buzzy Pazz kopen.

Met een gratis probeerabonnement kan je zoon of dochter de hele maand september op bus en tram stappen. Overal en altijd. Op schooldagen én tijdens het weekend. Zo leren ze omgaan met verantwoordelijkheden én proeven ze ook van de vrijheid.

Duurzaam op stap met De Lijn

Met het probeerabonnement maakt je kind nu al kennis met bus en tram – en dus met duurzaam vervoer. Een goede gewoonte die al jong start.

Aanvragen is eenvoudig

Is je kind geboren in 2012? Vraag dan voor 13 augustus 2024 het gratis probeerabonnement aan via de website van De Lijn.

Buzzy Pazz

De gemeente ondersteunt op haar beurt gezinnen om abonnementen aan te kopen. Zo is de Buzzy Pazz een abonnement voor de bus of tram voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 24 jaar.

Voor wie?

Wie in Melle gedomicilieerd is, kan tot 50 procent korting krijgen op de kostprijs van een Buzzy Pazz, ook na een eventuele korting van De Lijn. Zo biedt De Lijn korting aan voor het tweede en derde kind binnen een gezin.

Hoe aanvragen?

De gemeentelijke korting wordt automatisch verrekend wanneer je je Buzzy Pazz aanvraagt. Om je korting voor een tweede of derde kind aan te vragen bij De Lijn moet je een attest van gezinssamenstelling aan De Lijn bezorgen. Dat kan je online doen via de website van De Lijn.