Leerlingen uit Franse zustergemeente op bezoek

Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2024 15.40 u.

Een groep enthousiaste leerlingen uit onze Franse zustergemeente Melle bracht een bezoek aan de Tuinbouwschool. Meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze gemeente.
Een week lang namen ze deel aan boeiende en leerrijke activiteiten. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het bezoek aan het zeppelinvliegveld van Gontrode.

Verhaal zeppelin

Eric Michiels van het jumelagecomité wou er het boeiende verhaal vertellen van sub-Luitenant Reginald Alexander John Warneford, de Britse piloot die tijdens de Eerste Wereldoorlog de allereerste Duitse zeppelin neerhaalde. Na het afwerpen van bommen boven Calais kwam de zeppelin op de terugtocht in de problemen boven Sint-Amandsberg, waarna hij koers zette richting Gontrode om een noodlanding te maken. De zeppelin haalde Gontrode niet, Warneford haalde het vaartuig neer. Door het slechte weer moest de delegatie uit Frankrijk evenwel uitwijken naar het gemeentehuis. Daar luisterden de dertien leerlingen in de raadzaal aandachtig naar het wedervaren van Warneford.

Interactieve quiz

Schepen Frederik De Buck bracht hen op een entertainende wijze heel wat bij over onze gemeente, waarna ze de verworven kennis meteen testten tijdens een interactieve quiz.

Het bezoek van leerlingen uit het Franse Melle blijft belangrijk om hen kennis te laten maken met onze gemeente en de banden verder aan te halen.