Maak kennis met jouw wijkagenten

Gepubliceerd op maandag 13 december 2021 14.43 u.
Ken jij jouw wijkinspecteur? Dat is een vraag waar vaak een negatief antwoord op volgt. Dat is vandaag ook niet zo verwonderlijk meer en daarom stellen we het wijkteam graag even aan je voor.

Vroeger kende iedere wijkinspecteur bijna alle inwoners van zijn straten en bijna elke inwoner wist ook wie zijn wijkinspecteur was. Wijkinspecteurs waren immers vaak zelf afkomstig uit de gemeente waar ze werkten. Dat is nu steeds minder het geval. Want in tegenstelling tot vroeger blijven mensen niet meer hun hele leven op dezelfde plaats wonen. Bovendien komen de wijkinspecteurs steeds vaker van buiten de gemeente.

Het systeem van een vaste wijkinspecteur voor een bepaalde straat, wordt dus langzaamaan aangepast. De politiezone Regio Rhode & Schelde werkt steeds meer met wijkteams om de inwoners bij te staan. De wijkinspecteurs hebben nog steeds specifieke straten die onder hun bevoegdheid vallen maar elke inwoner moet geholpen kunnen worden door elke wijkinspecteur. Wanneer een bepaalde wijkinspecteur immers met verlof of ziek is, dan moet je als inwoner met vragen of bezorgdheden nog steeds bij een inspecteur terecht kunnen. De keerzijde
van deze aanpak is dat de wijkinspecteurs niet iedereen meer persoonlijk kennen. Voordeel voor onze inwoners is dan weer dat zij altijd kunnen rekenen op de hulp van een wijkinspecteur binnen het team.

Van links naar rechts op de foto:

Eerste hoofdinspecteur en wijkverantwoordelijke
Pascal Noppe
pascal.noppe@police.belgium.eu
09 363 74 10

Eerste Inspecteur Pascal Van Speybroeck
pascal.vanspeybroeck@police.belgium.eu
09 363 74 13

Eerste inspecteur Luc Clerbout
luc.clerbout@police.belgium.eu
09 363 74 14

Inspecteur Maureen Schepens
maureen.schepens@police.belgium.eu
09 363 74 12

Eerste inspecteur Claude Vandendorpe
claude.vandendorpe@police.belgium.eu
09 363 74 11


INFO EN CONTACT
pz.rhodeschelde.wijk.melle@police.belgium.eu
09 363 74 10