Aanpassingen dienstverlening en maatregelen in Melle

Gemeentelijke dienstverlening 

De gemeente blijft open en bereikbaar, maar op een andere manier. Sinds 26 oktober 2020 werken we enkel op afspraak tijdens onze normale openingsuren:

  • Maandag van 8 tot 11.45 uur
  • Dinsdag van 14 tot 18.45 uur
  • Woensdag van 13.30 tot 16.45 uur
  • Donderdag van 8 tot 11.45 uur
  • Vrijdag van 8 tot 12.45 uur

Enkel op deze manier kunnen wij jullie een veilige en efficiënte dienstverlening aanbieden.

Hoe maak je een afspraak? Eenvoudig!

1. Ga naar onze openingsuren en contactgegevenspagina 

2. Klik op de dienst waarmee je een afspraak wenst. Daar vind je de openingsuren waarbinnen je een afspraak kan boeken en het telefoonnummer van de dienst

3. Bel de dienst 

4. Samen met één van onze medewerkers boek je een afspraak. Wij laten jou ook weten welke documenten je best meeneemt.

Het dragen van een mondmasker is verplicht. Voorlopig vergaderen wij met externen enkel fysiek wanneer het absoluut noodzakelijk is. 

Afvalophaling

De afvalophaling gaat gewoon door. Ook de glasbollen en ondergrondse glascontainers worden leeggehaald. 

Sinds 7 april is het containerpark weer open, met dezelfde openingsuren maar je moet wel een afspraak maken via https://reservatierecyclagepark.dds-verko.be. Op woensdag en donderdag mag je vrij gaan, dan hoef je geen afspraak meer te maken. 


Mondmaskers zijn verplicht bij een bezoek aan het recyclagepark. 

Bibliotheek

Onze bibliotheken blijven open maar met aangepaste openingsuren.
Er is een nieuwe ingang gemaakt aan de zijkant van het gebouw van de hoofdbib. Je verlaat dan de bib langs de gewone ingang. Neem een mandje als je binnengaat. Is er geen vrij? Wacht dan even tot er één beschikbaar is. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Wil je zeker zijn van een plekje op het moment dat jou past? Schrijf je in op https://inschrijvingen.melle.be.

Op de website van de bib vind je meer informatie.

Activiteiten

Vanaf 2 november zijn evenementen en activiteiten verboden door de hogere overheid.

Een uitzondering geldt voor jeugdwerk. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen buiten activiteiten meedoen tot25 personen, binnen mag dat tot 10 personen. Vanaf 12 jaar mag het enkel buiten, tot 10 personen. Sport mag ook voor kinderen tot en met 12 jaar buiten in groepjes van 25 en binnen in groepjes van 10. Van 13 tot 18 jaar mag het enkel buiten, in groepjes van max. 10. 

De gemeente zelf annuleert wel haar eigen activiteiten, zoals de kindersportacademie of de nieuwjaarsreceptie. 

Tijdens de paasvakantie waren er sportkampen en kunst- en creakampen voorzien. De maatregelen die zijn aangekondigd op vrijdag 19 maart 2021 maken het echter niet mogelijk om dit nog te organiseren. De gemeente voorziet wel in een noodopvang voor mensen die werken in de essentiële sectoren en kinderen met een kwetsbare thuissituatie. Je leest er hier meer over. 

Sportzalen, gemeenschapscentrum en museum

Momenteel zijn maar heel weinig activiteiten toegelaten. Onze zalen en lokalen staan wel nog ter beschikking voor wie iets organiseert dat wel nog mag, zoals bijvoorbeeld een activiteit van de jeugdbeweging voor kinderen jonger dan 12. 

Het Museum, Archief en Documentatiecentrum kan bezocht worden na het maken van een afspraak. 

OCMW

Het OCMW Melle is open op afspraak. Klik hier voor de contactgegevens en openingsuren van het OCMW, de strijkwinkel 't Stomend Ijzer, SVK Leie en Schelde en Wijk-werken.

Specifieke maatregelen voor de strijkwinkel:

  • slechts één klant per keer binnen
  • mondmasker verplicht
  • je kan je mand pas een week later komen ophalen

Bezoekers en vrijwilligers worden niet meer toegelaten tot het LOI. Bewoners worden maximaal en permanent gesensibiliseerd volgens de richtlijnen van Fedasil. 

De mindermobielencentrale mag zijn werking verder zetten, zij het enkel voor noodzakelijke verplaatsingen en niet voor vrijetijdsactiviteiten. 

De poetsdienst van het OCMW blijft aan het werk. Klanten zij wel vrij om eventueel af te bellen als zij liever hebben dat de poetshulp niet komt. 

De advocaat die eerstelijnshulp aanbiedt komt niet meer fysiek langs. Wel kan hij eventueel telefonisch of via videochat een gesprek aangaan. Je kan hiervoor nog steeds een afspraak maken.

Markt

Onze wekelijkse markt gaat door op vrijdag. Klik hier voor de specifieke coronamaatregelen die er worden toegepast

Huwelijken

Huwelijken kunnen nog plaatsvinden, maar in beperkte kring. Er mogen 15 genodigden aanwezig zijn, kinderen tot 12 jaar niet meegeteld en ook de ambtenaar van de burgerlijke stand niet meegeteld. 

Verkeersborden

Verkeersborden worden momenteel geleverd aan huis. Je moet ook tijdelijk geen waarborg betalen. We rekenen op jullie eerlijkheid om zorg te dragen voor het gemeentelijk materiaal.