Minder Mobielen Centrale

Je hebt vervoer nodig om boodschappen te doen. Je maakt graag eens een uitstapje naar de stad. Je hebt afgesproken met familie of vrienden. Je hebt een afspraak bij de dokter of in het ziekenhuis. Maar hoe geraak je op die bestemming? Je hebt al een tijdje geen eigen auto meer. De bus stopt niet in je straat. Je zou wel een taxi willen bellen maar met je bescheiden inkomen kan je die niet betalen. Misschien is de Minder Mobielen Centrale (MMC) dan wel de oplossing voor jouw probleem. Enkele gemotiveerde vrijwilligers zetten zich dagelijks in om jou naar je bestemming te brengen.

Voor wie?

Mensen met verplaatsingsproblemen die geen beroep kunnen doen op het openbaar vervoer en met een inkomen van maximaal twee keer het leefloon.

Voorwaarden

  • minimaal 65 jaar zijn of minder mobiel zijn. Je hebt verplaatsingsproblemen omwille van ouderdom, ziekte of handicap of je bevindt je in een sociale noodsituatie;
  • een netto belastbaar inkomen hebben van niet meer dan twee keer het leefloon;
  • gedomicilieerd zijn in Melle.

Je kunt een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale als er voor het gevraagde traject geen openbaar vervoer beschikbaar is of het openbaar vervoer voor jou niet toegankelijk is.

Kostprijs

Elke gebruiker betaalt een lidmaatschapsbijdrage aan de Minder Mobielen Centrale:

  • lidmaatschap voor 1 persoon: 12 euro per jaar of 6 euro na 30 juni;
  • lidmaatschap koppel/samenwonenden: 18 euro per jaar of 9 euro na 30 juni;
  • wie niet als koppel samenwoont (broers of zussen, vrienden, ouder en zoon of dochter) wordt niet als samenwonend beschouwd en betaalt afzonderlijk lidgeld.

De kilometerprijs bedraagt € 0,40 per kilometer en betaal je rechtstreeks en bij voorkeur gepast aan de chauffeur.