Mondmaskers verplicht in openbare gebouwen en op begraafplaatsen

Gepubliceerd op woensdag 21 oktober 2020 9.07 u.
Vanaf 21 oktober is het verplicht een mondmasker te dragen in openbare gebouwen en ook op het recyclagepark. Vanaf 26 oktober is het ook verplicht één te dragen op begraafplaatsen en hun parkings.

De gouverneur neemt bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf 21 oktober is het verplicht om een mondmasker (eigenlijk mondneusmasker, want je moet mond én neus bedekken!) te dragen in alle publiek toegankelijke delen van de openbare gebouwen op grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen. De recyclageparken horen daar ook bij. 

Met het oog op Allerheiligen verplicht de gouverneur ook om vanaf 26 oktober en dit tot en met 8 november, om een mondmasker te dragen op begraafplaatsen en de parkings errond. Het zou druk kunnen worden op onze kerkhoven en begraafplaatsen in deze traditionele periode van kerkhofbezoek. 

Voor iedereen vanaf 12 jaar is het bovendien verplicht om een mondmasker op zak te hebben. De politie kan je vragen om te tonen dat je één bij je hebt. 

JE kan de volledige tekst en het persbericht van de gouverneur downloaden onderaan deze pagina.