Nieuwe parking Sport- en Recreatiepark Kouterslag gebruiksklaar

Gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2024 17.43 u.
De werken aan en rond het Sport- en Recreatiepark Kouterslag schieten goed op. De gloednieuwe parking is bij de start van de paasvakantie op zaterdag 30 maart gebruiksklaar.

Bezoekers en sporters kunnen op de eerste dag van de paasvakantie de nieuwe parking al gebruiken. Het terrein met plaats voor 95 wagens, bussen en parkeerplaatsen voor personen met een beperking moet wel nog verder afgewerkt worden. Voorlopig kunnen wagens de parking enkel bereiken via de Kalverhagestraat. Fietsers kunnen dit ook via de Ovenveldstraat.

Werken Kouterslag

De verfraaiingswerken aan de Kouterslag zijn bijna afgerond. Na het bouwverlof start de aannemer tijdens de tweede week van de paasvakantie met de afwerking van de straat. Als de aanleg van de nieuwe weg tussen de Geraardsbergsesteenweg en de brug over de Gondebeek klaar is dan wordt de Kouterslag opengesteld voor de fietsers. Het zal dan nog drie weken duren tot de nieuwe betonsporen volledig uitgehard zijn, voor wagens via de Kouterslag de nieuwe parking kunnen bereiken.

Start werken Ovenveldstraat

Intussen zijn de voorbereidende nutswerken in de Ovenveldstraat afgerond. Na het openstellen van de Kouterslag voor alle verkeer begint de aannemer met de verfraaiingswerken van de Ovenveldstraat. Concreet gaat het om het uitrusten van de weg met betonsporen en het vervangen van de straatverlichting. Na het voltooien van deze werken wordt de Ovenveldstraat vanaf de Gondebeek weer enkel toegankelijk voor fietsers en wandelaars.