Nieuwe sportterreinen op Kouterslag en verfraaiing omliggende straten

Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 11 u.
De gemeente investeert fors in een upgrade van het Sport- en Recreatiepark Kouterslag. We leggen nieuwe terreinen aan op de sportsite en de wegen rond het park krijgen een make-over.

We vervangen de bestaande straatverlichting en rusten een gedeelte van Kouterslag en Ovenveldstraat uit met betonsporen, waarop wagens kunnen rijden. Voorbij de Gondebeek wordt de Ovenveldstraat opnieuw enkel toegankelijk voor fietsers en wandelaars.

In Kouterslag leggen we een nieuw voetpad aan tussen de Geraardsbergsesteenweg en de hoofdingang van het Sport- en Recreatiepark.

Nieuwe parking

Op de sportsite zelf komt er een nieuwe parking met plaats voor een 95-tal wagens, twee bussen en een zevental parkeerplaatsen voor personen met een beperking, en ook een aantal laadpalen. Daarnaast bouwen we twee overdekte en twee niet-overdekte fietsenstallingen.

Multifunctionele sportterreinen

Evenwijdig met de nieuwe parking leggen we een hondenlosloopweide aan. Tussen die weide en het bestaande voetbalveld in kunstgras komt er een multifunctioneel sportterrein. Achter de bestaande padelterreinen verrijst een omheind omnisportpark, waar sportievelingen naar hartenlust kunnen voetballen en basketballen.

Tot slot breiden we de bestaande Finse piste met fitomloop uit en vervangen we een aantal omheiningen.