Boek op tijd je reisvaccin

Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 9.28 u.
Of je nu ver weggaat of dichtbij blijft, je doet er goed aan om voor je op vakantie vertrekt even na te kijken of je geen vaccinaties moet laten toedienen of hernieuwen. Welke vaccinatie(s) je nodig hebt, hangt af van je reisbestemming.

Informeer je over welke maatregelen aanbevolen zijn, of je best preventief malariapillen neemt en welke vaccinaties raadzaam of zelfs verplicht zijn. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) ontwikkelde hiervoor de draagbare reisexpert Wanda. Op de website en app vind je up-to-date gezondheidsinformatie, maar ook een handige landenlijst met regelgevingen, reisinformatie en vaccinatieadviezen per land.

Gratis app

Via www.wanda.be geef je makkelijk je reisbestemming in. Vervolgens krijg je de belangrijkste gezondheidsrisico’s en algemene aanbevelingen voor je bestemming. Met de Wanda-app op je smartphone heb je ook tijdens je reis alle info op zak. De app is gratis en kan je ook offline raadplegen.

Moet je nog een vaccin laten zetten?

Maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Hou er rekening mee dat de reisklinieken het de komende maanden extra druk hebben en dat er vaak lange wachttijden zijn.