Vernieuwing fietspaden Geraardsbergsesteenweg

Gepubliceerd op vrijdag 20 mei 2022 8.36 u.
Meer fietscomfort langs de Geraardsbergsesteenweg (N465) in Melle

Wat en waarom?

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal dit jaar op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen vernieuwen. Dat moet het fietscomfort op fietspaden verbeteren.
 
Hindernissen en obstakels worden weggewerkt en waar mogelijk verbreden de fietspaden.
 

Wat houden de werken in?

 
De aannemer vervangt fietspaden in klinker langs beide zijden van de gewestweg (N465) tussen de start van de bebouwde kom en Gontrode station in Melle. De werfzone is ongeveer 900 meter lang. Voor een beter wegcomfort en meer veiligheid komen er langs beide zijden van de gewestweg nieuwe fietspaden in asfalt. Ook worden er 2 bushaltes aangepast voor een beter comfort van de busreizigers 

Timing en impact

De werken starten op 23 mei en zijn klaar eind juni. De aannemer werkt in twee fasen en werkt per kant. De eerste drie weken, van 23 mei tot en met 12 juni wordt gewerkt op de rijrichting Oosterzele. De aannemer werkt van noord naar zuid. Van 13 juni tot eind juni 2022 werkt de aannemer op de rijrichting Melle, opnieuw van noord naar zuid. In totaal zullen de werken anderhalve maand duren.
 

Hoe rijdt het verkeer?

  • Fietsers rijden in de beide richtingen om via de Kalverhagestraat, Vinkeslag, de Watermolenstraat en de Proefhoevestraat. 
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Melle kan langs de werfzone rijden. Het autoverkeer in de andere richting rijdt om via de Scheldeweg, de Burgemeester Van Gansberghelaan, de Landskoutersesteenweg, de Lembergestraat en de Aalmoezenijestraat. Ook het openbaar vervoer volgt deze omleiding. De straten die uitkomen op de Geraardsbergsesteenweg in de werkzone zijn afgesloten en worden omgeleid.

Info

Gezien het Agentschap Wegen en Verkeer de opdrachtgever is om de fietspaden langs deze gewestweg te vernieuwen, kan je voor de laatste info bij hen het best terecht.

https://wegenenverkeer.be/werken/meer-fietscomfort-langs-de-geraardsbergsesteenweg-n465-melle