Begijnenwegel deels afgesloten voor nutswerken

Gepubliceerd op donderdag 25 januari 2024 13.23 u.
Een aannemer begint in principe op maandag 29 januari met rioleringswerken in de Begijnenwegel. De weg zal tijdens de werken deels afgesloten zijn voor het verkeer. Chauffeurs en de bussen van De Lijn moeten een omleiding volgen.

De Gentse Kabelwerken voeren in opdracht van Farys werken uit aan de riolering. Het buizenstelsel wordt aangesloten op de rijweg. Voor deze ingreep wordt de straat afgesloten ter hoogte van de huisnummers 21 tot en met 25. Enkel plaatselijk verkeer kan er tot aan de werf. Ook voetgangers hebben er nog een beperkte doorgang.

Omleiding verkeer

De bewoners van de huizen langs de werf moeten voor hun wagen een andere parkeerplek zoeken. Chauffeurs kunnen -zoals aangeduid op het kaartje hiernaast- omrijden vanaf het kruispunt met Gontrode Heirweg via de Lindestraat en de Driesstraat tot aan het kruispunt met de Kruisstraat. 

Tijdelijke schrapping bushaltes

Ook het openbaar vervoer moet een omleiding volgen. Tijdens de werken worden de haltes Klaverstraat en Hof Ten Dries in de Driesstraat geschrapt. Reizigers kunnen dan de bus nemen aan de halte Park ter Linden.

Afhankelijk van het weer duren de werken in principe vier werkdagen tot en met donderdag 1 februari.