Nutswerken Gontrode Heirweg en Merelbekestraat tijdens de krokusvakantie

Gepubliceerd op woensdag 7 februari 2018 13.43 u.
Hinder door nutswerken op kruispunten van Gontrode Heirweg met Fraterstraat en Sint-Jozefstraat Van 12 tot en met 16 februari worden in opdracht van Farys werken uitgevoerd aan de waterleiding op de kruispunten van de Gontrode Heirweg met de Fraterstraat en de Sint-Jozefstraat.

Het gaat om voorbereidende werken voor de volledige heraanleg van de Gontrode Heirweg, die over enkele weken van start gaat. Deze werken worden in een periode met minder verkeer uitgevoerd om de hinder te beperken.

 

Hinder en verkeerssituatie:

Op 12 en 13 februari 2018 wordt er gewerkt aan de waterleiding in de Sint-Jozefstraat. Dan kan je niet meer van de Sint-Jozefstraat naar de Gontrode Heirweg rijden. In het stuk van de Sint-Jozefstraat tussen de Koning Boudewijnstraat en de Gontrode Heirweg is dan alleen plaatselijk verkeer toegelaten.

 

Op 14 februari wordt er in de voormiddag gewerkt op de hoek van het kruispunt van de Merelbekestraat met de Gontrode Heirweg.

 

Vanaf 14 februari 's middags tot en met donderdag 15 februari wordt er in de Gontrode Heirweg gewerkt ter hoogte van het kruispunt.

Er zal daarom, uitgezonderd voor fietsers, eenrichtingsverkeer gelden in de Gontrode Heirweg tussen de Sint-Jozefstraat en Fraterstraat richting de Fraterstraat.

Op vrijdag 16 februari wordt er gewerkt onder het fietspad ter hoogte van het pand met huisnummer 1. Wie richting Gontrode Heirweg wil, moet in die periode omrijden via de Sint-Jozefstraat. Om de omleiding vlot te laten verlopen, geldt in de Sint-Jozefstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer in de richting van de Gontrode Heirweg. Ook bussen van De Lijn volgen de omleiding. Op het kruispunt van de Sint-Jozefstraat met de Gontrode Heirweg geldt wel een stilstand- en parkeerverbod, zodat bussen genoeg ruimte hebben om te draaien. Fietsers zullen in het stuk van de Fraterstraat tussen de Sint-Jozefstraat en de Gontrode Heirweg wel nog in beide richtingen kunnen rijden.Ter hoogte van de werfzone onder het fietspad komt er een fietsersdoorgang op de rijbaan. De Gontrode Heirweg zal terug in twee richtingen open zijn.