Nutswerken in centrum Melle

Nutsmaatschappijen Farys en Fluvius starten op maandag 20 september met werken aan de drinkwaterleidingen en de nutsleidingen in de Kerkstraat, aan het Dorpsplein en op het kruispunt van de Wezenstraat met de Kloosterstraat in hartje Melle.

Het wegdek van die straten zal opengebroken worden en de Kerkstraat zal van 20 tot en met 24 september afgesloten zijn voor het verkeer.

Wagens en fietsers moeten tijdens die fase van de werken omrijden. Het verkeer uit de richting van het Gemeenteplein naar de Kerkstraat moet omrijden langs de Brusselsesteenweg, de Pontstraat en de Kloosterstraat die in beide richtingen zal opengesteld worden. Het verkeer dat van over de Scheldebrug komt, moet omrijden langs de Wezenstraat en de Kapellestraat.

In totaal zullen de werken op de verschillende plaatsen ongeveer 30 werkdagen duren.

Hoewel de hinder tot een minimum beperkt zal worden, moet er toch rekening gehouden worden met:

  • Het tijdelijk onderbreken van het drinkwatertoevoer. In dat geval verwittigt Farys de betrokken inwoners op voorhand. Dat zal gebeuren met een sms, een e-mail of een verwittigingskaartje.
  • Het onmogelijk ophalen van het huisvuil voor de deur. In dat geval zal de aannemer het huisvuil verzamelen. Inwoners zetten ook dan het huisvuil op de voorziene ophaaldag voor 7 uur ’s ochtends aan de deur.
  • Met (geluids)overlast door de graafmachines of het werkverkeer in de straten.
  • Het tijdelijk niet toegankelijk zijn van opritten en het elders moeten parkeren omdat de straat opengebroken is.

Voor meer info over de werken kan je terecht:

Op de websites van Farys: https://werken.farys.bewww.farys.be/werken-in-de-buurt.

Bij de klantendienst van Farys: op het nummer 078 35 35 99 (op werkdagen van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur) of via www.farys.be/contact.