Omleidingen tijdens werken Gontrode Heirweg

Gepubliceerd op woensdag 11 april 2018 16.03 u.
Vanaf 16 april 2018 start de 1ste fase van de werken aan de Gontrode Heirweg. Deze fase is uitgesplitst over 2 zones namelijk tussen de Bloemstraat en de Merelbekestraat en tussen de Van Laetestraat en de Caritasstraat. Hieronder vindt u meer info betreffende de aangeduide omleidingswegen.

Gedeelte van de werken tussen de Bloemstraat en de Merelbekestraat:

  • Het verkeer ter hoogte van de Bloemstraat wordt omgeleid via de Bloemstraat, Mellestraat en de zijtak van de Merelbekestraat naar het kruispunt met de Fraterstraat.
  • Het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Fraterstraat wordt omgeleid via de Merelbekestraat, dan linksaf naar de Mellestraat en zo naar de Bloemstraat.
  • Voor dit gedeelte staat geen aparte fietsomleiding aangeduid, fietsers kunnen via verschillende routes naargelang hun bestemming.

Gedeelte van de werken tussen de Van Laetestraat en de Caritasstraat:

  • Fietsers kunnen hier een aparte omleiding volgen tussen de Begijnenwegel, het fietspad langs de spoorweg en de Lindestraat (in beide richtingen)
  • Het doorgaand autoverkeer wordt ter hoogte van de Merelbekestraat reeds omgeleid via de Fraterstraat, de Heidestraat en de Caritasstraat richting de Gontrode Heirweg. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt voor het zwaar verkeer (+ 3.5 ton) dat ter hoogte van de Heidestraat afgeleid wordt naar de R4 en via de afrit Brusselsesteenweg Melle kan bereiken.
  • Het lokaal verkeer ter hoogte van de Van Laetestraat zal ook via deze weg richting Merelbeke kunnen rijden.
  • Het verkeer ter hoogte van de Caritasstraat wordt omgeleid via de Caritasstraat, Heidestraat en de Fraterstraat richting Merelbekestraat.

 Belangrijk om weten voor de inwoners is dat de omleidingen bedoeld zijn voor het doorgaand verkeer. Het lokaal verkeer zal steeds tot tegen de werfzones kunnen rijden en hoeft de omleidingen niet te volgen.