Open Monumentendag

Op 27 augustus 2018 vieren we de 150ste geboortedag van de Melse beeldhouwer Jules Vits. Deze gebeurtenis gaat in Melle uiteraard niet ongemerkt voorbij. Op veel plaatsen in de gemeente vind je het werk van de beeldhouwer nog terug in het straatbeeld. Hoewel, misschien loop je er wel vaak ongemerkt aan voorbij?

Op Open Monumentendag plaatsen we daarom het leven en werk van Jules Vits extra in de kijker. Een wandeling van ongeveer 3,5 km leidt je langs verschillende van zijn beelden en plaatsen die in zijn leven een belangrijke rol hebben gespeeld. De wandeling start aan het gemeentelijk museum (Brusselsesteenweg 393-395, Melle). Hier kan je ook de modellen van het werk van Vits bewonderen en de brochure van de wandeling ophalen. Voor de kinderen is er een zoektocht voorzien, met foto’s en kleine opdrachten. Kinderen die de zoektocht volledig voltooien kunnen rekenen op een leuke beloning (zo lang de voorraad strekt)!

Download hieronder alvast de wandelbrochure. Of kom een exemplaar ophalen in het gemeentehuis, de bibliotheek, het museum, de sportdienst of het parochiesecretariaat.

Kostprijs

gratis