UPDATE: Ophaling vuilnis tijdens werken in paasvakantie

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2024 9.51 u.
De huisvuilophaling gaat in de verschillende werfzones zoals gepland, ook in de Schauwegemstraat en Beekstraat. Verko haalt er het PMD en GFT-afval op woensdag 3 april op.

Schauwegemstraat/Beekstraat

De aannemer start niet zoals initieel gepland op woensdag 3 april met het aanbrengen van de wegmarkering voor een fietszone in een deel van de Schauwegemstraat (tussen de Geraardsbergsesteenweg en de Beekstraat) en in de Beekstraat (tussen de Schauwegemstraat tot de Vossenstraat). Door het slechte weer zijn de werkzaamheden verschoven naar een later tijdstip. 

De bewoners in die werfzone zetten op dinsdagavond 2 april hun huisvuil 's avonds voor de deur. De ophaling van PMD en GFT gaat op woensdag 3 april door. 

Kloosterstraat/Wezenstraat

De bewoners van de Kloosterstraat waar een aannemer momenteel nutswerken uitvoert in opdracht van Fluvius zetten op woensdag 3 april het huisvuil aan de deur. Verko haalt op donderdag 4 april het PMD- en GFT-afval zoals gepland het op. Meer info over die werken lees je hier.

Bij mooi weer begint een aannemer volgende week aan de herstellingswerken van het wegdek in de Kloosterstraat en Wezenstraat. Afwisselend wordt er een dag op maandag 8 en dinsdag 9 april in de Kloosterstraat en Wezenstraat gewerkt. De bewoners van de straten zetten dan op dinsdagavond 9 april het huisvuil buiten voor ophaling op woensdag 10 april. Meer info over die werken lees hier hier.

Aanpalende straten

Op maandag 8 en dinsdag 9 april werkt de aannemer ook de oneffenheden weg in het wegdek van de aanpalende straten: Pontstraat, Dageraadstraat, Kapellestraat en Brugstraat. De bewoners van die straten kunnen het huisvuil zoals gepland op dinsdagavond 9 april buitenzetten voor ophaling op woensdag 10 april.

STRATEN WAT? WANNEER? DATUM OPHALING
Kloosterstraat Nutswerken 25 maart t/m 5 april 4 april: PMD & GFT
Schauwegemstraat Belijningswerken 3 april/4 april 3 april: PMD & GFT
Beekstraat Belijningswerken 3 april/4 april 3 april: PMD & GFT
Kloosterstraat Werken wegdek 8 en 9 april 10 april: huisvuil
Wezenstraat Werken wegdek 8 en 9 april 10 april: huisvuil
Pontstraat Werken wegdek 8 of 9 april 10 april: huisvuil
Dageraadstraat Werken wegdek 8 of 9 april 10 april: huisvuil
Kapellestraat Werken wegek 8 of 9 april 10 april: huisvuil
Brugstraat Werken wegdek 8 of 9 april 10 april: huisvuil