Parkeer niet op nieuwe school- en parksite en kom met de fiets!

Gepubliceerd op woensdag 26 januari 2022 7.42 u.
De ouders van de leerlingen van GBS De Parkschool en de muziekacademie De Kunstbrug worden net als de leden van Dans & Gym vriendelijk verzocht om niet langer op de nieuwe schoolsite aan de Vossenstraat-Beekstraat te parkeren.

We vragen iedereen uitdrukkelijk om ook niet op het voetpad van de Vossenstraat te parkeren.

Door de werken aan de Beekstraat kan de school voorlopig enkel via de ingang langs de Vossenstraat bereikt worden waardoor het vrij druk kan zijn bij aanvang en einde van de schooldagen. We raden dan ook iedereen aan om zoveel mogelijk met de fiets naar de nieuwe schoolsite te komen. Dat is niet alleen gezond en een prima opwarming voor de leden van Dans & Gym, het zorgt meteen ook voor een schoolomgeving die veiliger en aangenamer is voor iedereen. Niet alleen leerlingen en sporters maar ook muzikanten zijn gebaat met een grotere longinhoud en sterke benen. Op de schoolsite zijn er voldoende stallingen waar de fietsen op een comfortabele en veilige manier gestald kunnen worden.

Na het voltooien van de werken op de schoolsite zullen er speciale paaltjes aangebracht worden waardoor auto's niet op de site of het voetpad kunnen parkeren. De school zal dan enkel toegankelijk zijn voor voertuigen van gemeentediensten, leveranciers en hulpdiensten.

Na afloop van de werken in de Beekstraat kan de schoolsite ook langs die toegang bereikt worden. Vanaf volgend schooljaar (2022-2023) wordt er een derde toegangsweg met parkeerplaatsen in gebruik genomen langs de Spoorlaan.

We vragen iedereen uitdrukkelijk om de parkeerregels op de schoolsite te respecteren. Zo kunnen we samen van het Elsdriespark een omgeving maken waar het voor leerlingen, sporters, muzikanten en buurtbewoners aangenaam en veilig vertoeven is!