Parkeerkaart blauwe zones

In verschillende straten in de gemeente Melle geldt een blauwe zone. De controle is toevertrouwd aan de firma Apcoa. Bij betwisting moet je je tot hen wenden.  

Voor wie?

Bewoners in de blauwe zone hebben recht op één gratis parkeerkaart per adres. Een tweede kan je aankopen en kost 100 euro. Het is niet mogelijk om daarnaast nog een parkeerkaart te krijgen voor het eigen bedrijf, zaak of praktijk.

Bedrijven, zaken of praktijken die gevestigd zijn in de blauwe zone kunnen één parkeerkaart aankopen voor 125 euro.

Er kan een gratis parkeerkaart worden toegekend aan een bewoner die zijn auto heeft ingeschreven bij een erkende autodeelorganisatie. Een erkende autodeelorganisatie kan ook een gratis parkeerkaart aanvragen voor eigen voertuigen. De parkeerkaart autodelen is geldig in alle blauwe zones in de gemeente.

Alle kaarten zijn één jaar geldig en er kan slechts één nummerplaat op vermeld staan.

Hoe aanvragen?

Eerste aanvraag
Inwoners van de blauwe zone en ook bedrijven die er gevestigd zijn, kunnen een bewonerskaart of parkeerkaart aanvragen. De aanvraagformulieren kan je onderaan deze pagina downloaden. Daar staat ook opgesomd wat je moet meebrengen. Dit is afhankelijk van het type aanvraag en van de persoon die de aanvraag doet. Je vult de aanvraag in en brengt de nodige bewijsstukken mee.

Hernieuwen
Bewonerskaarten worden jaarlijks vernieuwd in december. Je kan vanaf de kaart afhalen vanaf de tweede helft van december bij de dienst verkeer. Je brengt je oude bewonerskaart terug mee.

Kostprijs

  • De eerste bewonerskaart op een adres is gratis.
  • Voor een tweede kaart op hetzelfde adres betaal je 100 euro per jaar.
  • Een parkeerkaart voor bedrijven, zaken of praktijken kost 125 euro per jaar.

Meer info

Onderaan deze pagina kan je de folder en het reglement van de blauwe zone downloaden.