Parkschool

Op de site van het vroegere Lucernacollege (site Vossenstraat - Beekstraat) zal een nieuwe gemeenteschool gebouwd worden voor 350 leerlingen. De gemeentelijke basisschool kampt reeds lange tijd met een verouderde schoolinfrastructuur met weinig groen- en speelruimte. Na deelname aan de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester, werd het ontwerpteam Petillon Ceuppens architecten en Schenk Hattori Architecture Atelier aangesteld. In september 2018 werd het dossier voor subsidies ingediend bij AGION (Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). De nieuwbouwwerken zullen in het voorjaar van 2019 worden aanbesteed.

De nieuwe school zal zich te midden van een groene oase bevinden, vandaar de nieuwe naam 'parkschool". Met een totale oppervlakte van 22.000 vierkante meter zal de site bovendien ruime mogelijkheden bieden voor een brede school en naschoolse sport- en culturele activiteiten. De muziekschool, turnclub Immer Vooruit en het wijkcomité Elsdries zullen alvast gebruik maken van de accommodatie.

Volgens de huidige planning zal de school in september 2021 de eerste leerlingen ontvangen.

 

Infoavond 30 april 2019

Op 30 april 2019 vond een infoavond plaats voor geïnteresseerden over de inrichting van de parkomgeving. Onderaan deze pagina kan je de PowerPoint van die avond downloaden, net als de voorlopige plannen. Via het e-formulier helemaal onderaan kan je er ook je mening kwijt over die plannen. Ook suggesties en ideeën zijn welkom! Doe je dat liever op papier of eventueel anoniem? Dat kan via de ideeënbussen die je vindt in de hoofdbibliotheek, filiaal 't Lijsternest en het gemeentehuis. Op 31 juli 2019 wordt alles verzameld.

 

Sloopwerken

Door de sloopwerken is er een zekere stofhinder in de omgeving. De aannemer neemt maatregelen om deze te beperken. De hoge hoop steengruis wordt bevochtigd om te vermijden dat het stof opwaait. Er is ook een waterkanon voorzien dat een waterscherm vernevelt om ook 'vers geproduceerd' stof te bevochtigen. Dit wordt verplaatst al naargelang de windrichting.

Het volledig uitsluiten van stofproductie is onmogelijk. De gemeente dankt de omwonenden voor hun begrip.


Deze pagina zal continu aangevuld worden met de meest recente informatie.