Politieverordening tijdens WK voetbal 2018

Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2018 11.25 u.
Van 14 juni 2018 tot 15 juli 2018 vindt in Rusland het Wereldkampioenschap voetbal plaats. Ook het Belgisch team ‘de Rode Duivels’ neemt deel aan dit kampioenschap.

 Binnen de politiezone Rhode & Schelde is beslist om een bijzondere politieverordening uit te vaardigen voor de organisatie van activiteiten tijdens de periode van het WK voetbal.

Deze politieverordening bevat voorwaarden voor horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen die WK-wedstrijden in groepsverband vertonen al dan niet gepaard met gerelateerde activiteiten. De gemeenteraad van Melle heeft dit op 19 maart 2018 goedgekeurd.

De verordening kan je hier raadplegen.

De verordening bepaalt onder andere dat er vanaf twee uur voor de aanvang van de wedstrijd tot 2 uur na het einde van de wedstrijd geen drank geschonken mag worden in glas op het openbaar domein. Daarnaast geldt er een vuurwerkverbod op openbaar en privaat domein, en worden er regels opgelegd rond muziekvolume om de overlast voor de bewoners te beperken.

Uitbaters van horecazaken moeten een melding maken wanneer ze een wedstrijd uitzenden. Iemand die een evenement rond het WK wil organiseren op het openbaar domein, moet hier een vergunning voor hebben van de burgemeester. Zowel meldingen als aanvragen tot vergunning moeten ten laatste op 30 april 2018 worden ingediend.

Een vergunning aanvragen of een melding maken, kan via het formulier dat je hier kan downloaden of via e-mail naar infodienst@melle.be.

De politieverordening is van kracht van 1 juni 2018 tot en met 15 juli 2018 op het hele Melse grondgebied. Een overtreding op de verordening wordt bestraft met een administratieve geldboete.