Renovatiewerken Schuine Ree

Gepubliceerd op zaterdag 2 maart 2019 11.18 u.
Een betonplaat in de Schuine Ree ligt verzakt en is gebroken. Dat kan gevaarlijk zijn voor het verkeer. In de week van 4 maart wordt deze plaat uitgebroken, opnieuw gefundeerd en opnieuw gegoten. Daarna moet dit nog een tijd uitharden. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn tijdens de werken.

In de Schuine Ree ligt er een betonplaat verzakt en gebroken. Dat kan gevaarlijk zijn voor het verkeer. Deze betonplaat zal worden uitgebroken en opnieuw worden gefundeerd en gegoten.

Omdat deze werken vrij veel ruimte innemen, werd omwille van de veiligheid beslist om de Schuine Ree volledig af te sluiten. De werken worden uitgevoerd in de week van 4 maart, in de krokusvakantie. De werken zelf zullen 1 week duren, gedurende deze week zal doorgaand verkeer niet mogelijk zijn. Een wegomleiding zal geplaatst worden door de aannemer.

Daarna hebben de betonplaten nog 21 dagen nodig om uit te harden. Tijdens deze periode zal de straat nog steeds volledig afgesloten zijn omdat de vernieuwde betonplaat de volledige rijbaanbreedte inneemt. De zone van het nieuw gegoten betonvak zal afgezet zijn met werfsignalisatie, het verkeer dient de omleidingsroute te volgen.

De kosten voor deze werken worden geraamd op 2.000 euro.