QVAX - Reservelijsten - Johnson-vaccin

QVAX is het centraal systeem waarmee je je online kan registreren op een reservelijst voor vaccinatie. Naast QVAX werkt onze eerstelijnszone nog met een bijkomende reservelijst. QVAX gebruiken ze wanneer ze één of twee dagen op voorhand vrije plaatsen detecteren. De eigen reservelijst dient om de dag zelf heel snel iemand te bellen om een vrije plaats in te nemen. 

Bovendien kan je langs deze weg je opgeven om eventueel het Johnson&Johnson-vaccin te krijgen, ook wanneer je jonger dan 42 bent. Hiervoor moet je wel de informatie doornemen en je akkoord verklaren. 

Het Janssen-vaccin

Tot 14 juni werden mensen tussen 18 en 41 niet uitgenodigd voor het Janssen-vaccin. sinds 15 juni kan dat weer wel. Je moet wel eerst jezelf goed informeren en toestemming geven. De informatie doornemen en toestemming geven kan beide via de reservelijsten.

Opgelet!

 • Wie tussen de 16 en 18 is, kan zich wel registreren op de reservelijsten, maar kan zich niet melden voor het Johnson-vaccin. 
 • Het je je oproepingsbrief al gekregen? Dan heeft het geen zin meer je op de reservelijst te laten plaatsen. 
 • Dat je je opgeeft voor het Johnson-vaccin, betekent niet automatisch dat je ook dat vaccin zal krijgen. We blijven afhankelijk van de leveringen. 

Hoe werkt QVAX?

1. Registreren op QVAX.be

Aanmelden op QVAX

Iedereen kan zich inschrijven die:

 • 16 wordt of ouder
 • nog geen uitnodiging kreeg voor vaccinatie

Je vult een aantal gegevens in: naam, rijksregisternummer, e-mail en telefoonnummer. Je zal worden uitgenodigd op basis van de gegevens die je opgeeft. Vul je dus e-mail en GSM-nummer in, dan ontvang je langs beide wegen een oproep. Vul je maar één van beiden in, dan krijg je enkel langs die weg je oproep. 

2. Je duidt aan op welke momenten je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan.

Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten. De kalender vraagt je beschikbaarheid op in bepaalde tijdsblokken.

Opgelet: De uurblokken die getoond worden zijn niet de effectieve openingsuren van onze vaccinatiecentra. Deze blokken zijn gelijk voor heel Vlaanderen en volgen niet de planning van de lokale vaccinatiecentra. Voor de centra is het wel een hulp: wanneer wij een planning opmaken, zijn er meteen al een heel aantal kandidaten beschikbaar op de reservelijst. 

3. Word je opgeroepen van de reservelijst? Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum.

Je ontvangt een uitnodiging per sms en/of e-mail.

Dan heb je een beperkte tijd om te bevestigen dat je snel naar het vaccinatiecentrum zal komen. Hoeveel tijd je krijgt, staat in de oproep. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen.

Zodra je bevestigt, kom je in een reservatiesysteem terecht. Daar maak je de afspraak wanneer je precies naar het vaccinatiecentrum moet gaan. Je boekt dan ook meteen de afspraak voor de tweede dosis wanneer er één nodig is. Pas als beide vaccinatiemomenten bevestigd zijn, is je registratie voltooid en kan je naar het vaccinatiecentrum komen.

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven. Dit wil zeggen dat je ook opnieuw je beschikbaarheden zal moeten registreren.

Let op!

 • Je kan op verschillende momenten doorheen elke dag van de week opgeroepen worden. De oproep komt niet op een vast moment. Je kiest zelf op welke manier je opgeroepen wordt: e-mail en/of sms. Je kiest ook wanneer je beschikbaar bent.
 • Let op: Hou je berichten in de gaten. Je hebt maar een half uur om te bevestigen. Bevestig je niet op tijd? Dan gaat het vaccin naar iemand anders. Wil je een nieuwe kans? Dan moet je je beschikbaarheden opnieuw registreren.
 • Let op je spamfilter: soms komen berichten van QVAX daar terecht. 
 • Soms vertrekken mensen meteen na het zien van deze oproep naar het vaccinatiecentrum. Dit is NIET de bedoeling. Zonder registratie en bevestiging langs bovenstaande weg kunnen wij jou niet helpen in het vaccinatiecentrum. Doe dit dus eerst en kijk goed op welk moment wij jou precies verwachten.
 • Heb je jouw uitnodigingsbrief reeds ontvangen, dan heeft het geen zin meer om je nog te registreren op QVAX. Dit platform ziet dat je aleen vaccinatiecode hebt en uitgenodigd bent en zal jou niet opnieuw oproepen voor een snellere vaccinatie.
 • QVax is NIET de weg om een welbepaald vaccin te krijgen. Wanneer je een sms of e-mail krijgt, zal je niet zien voor welk vaccin dit is. Eens je bent opgeroepen heeft het geen zin om te weigeren omdat je dit vaccin niet wenst. Ook een volgende keer zal je immers voor dit vaccin worden uitgenodigd. Alle vaccins hebben na vele wetenschappelijke onderzoeken hun werkzaamheid, efficiëntie en veiligheid bewezen. Laat je niet aan het twijfelen brengen door een heel beperkt aantal berichten in de media … onze vaccinatiecampagne verloopt in de meest veilige omstandigheden die er kunnen zijn, over welk vaccin het ook gaat.
 • Eens je bevestigt, kan je de afspraak niet verplaatsen, zowel niet voor de eerste als voor de twee vaccinatie. Ook het lokale callcenter kan deze afspraken niet verplaatsen. Gelieve dus niet naar hen te bellen met deze vraag.

Op zoek naar meer informatie?

Bekijk de uitgebreide handleiding en/of de pagina met veelgestelde vragen over QVAX.

De eigen reservelijsten van ons vaccinatiecentrum

Woon jij in één van de vier gemeenten die het vaccinatiecentrum van Wetteren bedient? 

Kann je binnen een half uur in het vaccinatiecentrum staan? Maak je ook zeker vrij voor de tweede prik!

Heb je nog geen uitnodiging gekregen?

Op de eigen reservelijsten van het vaccinatiecentrum Wetteren kan je je hier inschrijven.

Wil je je hier aanmelden voor het Johnson-vaccin? Dat wordt gevraagd bij je oproep. 

Meer informatie over de reservelijsten in onze Eerstelijnszone Scheldekracht vind je hier:

https://www.eerstelijnszone.be/registreer-je-op-qvax-en-onze-reservelijst-en-kom-ook-in-aanmerking-voor-het-janssen-vaccin?fbclid=IwAR19vuyPZQps9RAL_7Ckz_KgrU_gxHGGhZT0syaGiSTxP-9DFHojrGWYVjQ