RUP Provinciaal beleidsplan

Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050?

De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen.

Stijgende energie- en grondprijzen, extreme hitte en regen, luchtverontreiniging … We kampen vandaag met heel wat uitdagingen. Die kunnen we voor een groot deel oplossen door onze ruimte beter te gebruiken. Daarom maakt de Provincie Oost-Vlaanderen een beleidsplan op: ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’. In dat plan zullen acties staan tot 2035 en een visie tot 2050.

De Provincie wil zowel de stads- en dorpskernen versterken als onze groene open ruimte vrijwaren. Door wonen, werken en dagelijkse activiteiten te bundelen, houden we meer ruimte vrij en creëren we comfortabele en vlot bereikbare woon- en werkplekken.

De komende maanden krijg je de kans om meer te weten te komen en mee te denken.

 

Publieksmoment

Op zaterdag 29 april is iedereen doorlopend welkom op het publieksmoment in de Zebrastraat in Gent. De provinciemedewerkers geven je dan met plezier een woordje uitleg. Je kunt het ontwerp-beleidsplan ook inkijken, panelgesprekken bijwonen en feedback geven.

 

Info- en inspraakmomenten

Ook in Oudenaarde, Sint-Niklaas, Eeklo en Aalst vinden info- en inspraakmomenten plaats. Niet alleen over het ontwerp-beleidsplan, maar ook over het bijbehorende milieueffectenrapport. Dat is een rapport dat beschrijft welk effect de plannen zouden hebben op het milieu.

 

Reizende tentoonstelling

Spring zeker eens binnen op de interactieve tentoonstelling. Die houdt halt in Gent, Sint-Niklaas en Aalst. In elke stad blijft de tentoonstelling enkele weken staan.

Op andere plaatsen kun je een kleinere tentoonstelling bezoeken: Wetteren, Zelzate, Oudenaarde, Geraardsbergen, Ronse, Deinze, Zebrastraat Gent, Beveren, Lokeren, Dendermonde, Eeklo, Maldegem, Zottegem, Ninove en Temse.

 

Reageren

Van 21 april tot en met 19 juli mag iedereen opmerkingen geven op het ontwerp-beleidsplan. Wil je reageren? Stuur je reactie dan vóór 20 juli in op een van de volgende kanalen:

Wie op zoek is naar meer informatie, kan het ontwerp-beleidsplan inkijken in het Provinciehuis in Gent, op het gemeentehuis of via oost-vlaanderen.be/ruimte2050.

 

Meer weten? Surf naar oost-vlaanderen.be/ruimte2050. Daar vind je ook de exacte data en locaties van alle evenementen.