Speelpleinwerking

Ook dit jaar zal het speelplein er anders uit zien dan gewoonlijk. We moeten nog steeds rekening houden met verschillende coronamaatregelen en herorganiseren daarom de werking. Eén ding blijft zeker: speelplein wordt weer supertof en we kijken er heel hard naar uit!

Hoe zal speelplein 2021 er uit zien?

Er vindt speelpleinwerking plaats in de normale weken: van 5-9 juli, van 12-16 juli, van 2-6 augustus, van 9-13 augustus en van 16-20 augustus. De activiteiten gaan telkens door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur. Op vrijdag 16 juli en vrijdag 6 augustus gaan we op uitstap. De speelpleinwerking gaat door in Studio M. Inwoners van Melle kunnen inschrijven vanaf 13 februari, niet-inwoners van Melle vanaf 16 februari.

De speelpleinwerking in Studio M gaat door in bubbels van 70 kinderen. Van zodra je één dag aanwezig bent op het speelplein, neem je een plek in binnen de bubbel. Daarom geven we de voorkeur aan kinderen die de hele week aanwezig kunnen zijn. Daginschrijvingen kunnen alleen wanneer er nog lege plaatsen in de bubbel zijn. Op drukke weken organiseren we een aparte kleuterbubbel van maximum 20 kleuters in de chalet in Park Ten Hove. Deze kleuterbubbel gaat door van 12-16 juli en van 16-20 augustus.

Een week speelpleinwerking kost 30 euro, tijdens een week met een uitstap betaal je 35 euro. Je moet vooraf inschrijven via inschrijvingen.melle.be

Hoe ziet het speelplein er uit zonder corona?

Tijdens de zomervakantie staat een animatorenploeg klaar om kinderen leuke dagen te laten beleven in Studio M.

De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten zoals sport, spel, koken en knutselen... en maken er een leuke dag van. Ze zijn in de bekwame handen van gebrevetteerde of stagelopende animatoren. Voor de kleuters is er een aparte kleuterwerking. Ze hebben een aparte speelruimte met ballenbad, keukentje en ander leuks.

Elke week werkt het speelplein rond een bepaald thema en geregeld maken ze een uitstap.

Je vindt alle info en het programma ook in de Brochure zomeraanbod 2021.

Voor wie?

Kleuters en kinderen kunnen naar de speelpleinwerking komen vanaf geboortejaar 2009 t/m 2017.

Wil je zelf animator worden? Meld je dan aan op deze pagina: https://www.melle.be/monitoren-speelplein-gezocht

Waar en wanneer?

De speelpleinwerking gaat elke werkdag door van maandag 5 juli t/m vrijdag 20 augustus, (niet van 19 juli t/m 30 juli) in Studio M te Melle.

Uitstap

Op vrijdag 16 juli en vrijdag 6 augustus gaan we op uitstap. De plaatsen hiervoor zijn beperkt en vooraf inschrijven is verplicht. Er is op deze dagen geen aparte speelpleinwerking.

Inclusieve speelpleinwerking

Speelplein SNOR is een inclusief speelplein. Dit wil zeggen dat onze deuren openstaan voor kinderen met een (vermoeden van) beperking. Heb je een kind met een beperking dat zin heeft in een zomer vol spelplezier? Contacteer de jeugddienst op 09 210 07 76, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Op die manier kunnen we ons aantal animatoren aftoetsen met de noodzaak, onze infrastructuur bekijken op maat van het kind en de spelletjes voorbereiden.

Hoe aanvragen?

Inschrijvingen gebeuren dit jaar via het online inschrijvingssysteem.

Schrijf vooraf in, dit kan tot op de dag zelf tot 9.45 uur.

Registreer jezelf en je gezinsleden vooraf via het online inschrijvingssysteem. Je maakt een profiel aan en voegt je gezinsleden toe. Let er op al je kinderen apart toe te voegen en voor elk kind de medische fiche in te vullen en ook definitief goed te keuren.

Heb je problemen met je registratie of vind je je weg niet in het programma? Neem gerust contact op met de dienst jeugd of sport. Zij helpen je graag verder.

Er zijn computers beschikbaar en beperkte assistentie bij de sportdienst.

Voor de uitstappen is vooraf inschrijven ook verplicht, info en prijzen kan je de week vooraf bekijken via het online inschrijvingsprogramma of bij de speelpleinwerking.

De activiteiten gaan door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Er is elke dag opvang van 7.45 tot 10 uur en van 16 tot 17.30 uur.

Kostprijs

Opvang voor en na de activiteiten is in de prijs inbegrepen.

Per kind betaal je 7 euro voor de activiteit en opvang. Voor een dag met uitstap betaal je 12 euro.

Als je per week inschrijft, betaal je per week 30 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 35 euro.

Houders van een UiTPAS met kansentarief regio Gent betalen 1,40 euro voor de activiteit en opvang per dag, en 2,40 euro voor een dag met uitstap. Als je per week inschrijft met een UiTPAS betaal je per week 6 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 7 euro.

Wat meebrengen?

We eten dagelijks ter plaatse, geef dus steeds een lunchpakket mee. Water is altijd gratis en er worden geen andere dranken verkocht op het speelplein. Eigen drank meebrengen is toegelaten. Eénmaal per week wordt een vieruurtje voorzien. Blijf je 's middags niet eten, meld dit dan 's morgens duidelijk bij de inschrijving.