Speelpleinwerking

Speelpleinwerking paasvakantie 2023

Voor het eerst dit jaar organiseren we een week speelpleinwerking in de paasvakantie, en dit tijdens de tweede week. Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 14 april zorgt de animatorenploeg voor superleuke activiteiten. Tijdens de paasvakantie beperken we ons tot 50 kinderen. De activiteiten gaan telkens door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur.

Inwoners van Melle kunnen inschrijven vanaf 14 januari, niet-inwoners van Melle vanaf 17 januari. We werken eerst en vooral met weekinschrijvingen. Het grootste deel van de plaatsen wordt gereserveerd voor kinderen die een hele week aanwezig kunnen zijn. Een week speelpleinwerking kost 24 euro. Er zijn elke week steeds 10 plaatsen voorbehouden voor daginschrijvingen. Die inschrijvingen starten de week voor het speelplein begint en kosten 7 euro per dag. Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, betaalt voor een week 4,80 euro en voor een dag 1,40 euro. Je moet vooraf inschrijven via inschrijvingen.melle.be

Speelpleinwerking zomervakantie 2023

Er vindt speelpleinwerking plaats in volgende weken:

  • maandag 3 tot en met vrijdag 7 juli
  • maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli, met uitzondering van 11 juli
  • maandag 17 tot en met donderdag 20 juli
  • maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus
  • maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus
  • maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus, met uitzondering van 15 augustus.

De activiteiten gaan telkens door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur. De uitstapdagen worden later bekend gemaakt. De speelpleinwerking gaat door in de Parkschool.

Inwoners van Melle kunnen inschrijven vanaf 11 februari, niet-inwoners van Melle vanaf 14 februari. We werken eerst en vooral met weekinschrijvingen. Het grootste deel van de plaatsen wordt gereserveerd voor kinderen die een hele week aanwezig kunnen zijn. Een week speelpleinwerking kost 30 euro, tijdens een week met uitstap betaal je 35 euro. Er zijn elke week steeds 10 plaatsen voorbehouden voor daginschrijvingen. Die inschrijvingen starten de week voor het speelplein begint en kosten 7 euro per dag. Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, betaalt voor een week 6 euro, voor een week met uitstap 7. Voor een dag betaal je 1,40 euro, voor een dag met uitstap betaal je 2,40 euro. Je moet vooraf inschrijven via inschrijvingen.melle.be

Wat doen we op het speelplein?

Tijdens de paas- en zomervakantie staat een animatorenploeg klaar om kinderen leuke dagen te laten beleven in de Parkschool. Er is afwisselend vrij spel en een begeleid aanbod.

‘Vrij spel’ wil zeggen dat de kinderen zelf een spel kiezen, een boekje lezen, iets knutselen… De animatoren spelen mee met de kinderen tijdens dit vrij-spel moment. ‘Begeleid spel’ aan de andere kant is een spel dat de animatoren voorbereid hebben, dit kan gaan van een pleinspel met veel lopen tot een kookactiviteit.

De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten zoals sport, spel, koken en knutselen... en maken er een leuke dag van. Ze zijn in de bekwame handen van gebrevetteerde of stagelopende animatoren. Voor de kleuters is er een aparte kleuterwerking. Zij spelen samen met vaste animatoren die spelletjes op maat van kleuters in elkaar steken.

Elke week werkt het speelplein rond een bepaald thema.

Voor wie?

Kleuters en kinderen kunnen naar de speelpleinwerking komen vanaf geboortejaar 2011 tot en met 2019.

Wil je zelf animator worden? Meld je dan aan op deze pagina: https://www.melle.be/animatoren-speelplein-gezocht

Waar en wanneer?

De speelpleinwerking gaat elke werkdag door van maandag 3 juli tot en met vrijdag 18 augustus in de Parkschool te Melle (Beekstraat 40). Er is geen speelpleinwerking op 11 juli, 21 juli en 15 augustus, en in de periode van 24 juli tot en met 28 juli.

Uitstap

De data van de uitstappen worden later bekendgemaakt. Er is op deze dagen geen aparte speelpleinwerking. Wie zich inschrijft voor de hele week, is automatisch ingeschreven voor de uitstap.

Inclusieve speelpleinwerking

Speelplein SNOR is een inclusief speelplein. Dit wil zeggen dat onze deuren openstaan voor kinderen met een (vermoeden van) beperking. Heb je een kind met een beperking dat zin heeft in een zomer vol spelplezier? Contacteer de jeugddienst op 09 210 07 76, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Op die manier kunnen we ons aantal animatoren aftoetsen met de noodzaak, onze infrastructuur bekijken op maat van het kind en de spelletjes voorbereiden.

Hoe aanvragen?

Inschrijvingen gebeuren via het online inschrijvingssysteem.

Schrijf vooraf in. Voor weekinschrijvingen kan dit tot de zondag voor de week begint. Voor daginschrijvingen kan dat tot op de dag zelf tot 9.45 uur.

Registreer jezelf en je gezinsleden vooraf via het online inschrijvingssysteem. Je maakt een profiel aan en voegt je gezinsleden toe. Let er op al je kinderen apart toe te voegen en voor elk kind de medische fiche in te vullen en ook definitief goed te keuren.

Heb je problemen met je registratie of vind je je weg niet in het programma? Neem gerust contact op met de dienst jeugd of sport. Zij helpen je graag verder.

Er zijn computers beschikbaar en beperkte assistentie bij de sportdienst.

Voor de uitstappen is vooraf inschrijven ook verplicht, info en prijzen kan je de week vooraf bekijken via het online inschrijvingsprogramma of bij de speelpleinwerking.

De activiteiten gaan door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Er is elke dag opvang van 7.45 tot 10 uur en van 16 tot 17.30 uur.

Kostprijs

Opvang voor en na de activiteiten is in de prijs inbegrepen.

Per kind betaal je 7 euro voor de activiteit en opvang. Voor een dag met uitstap betaal je 12 euro.

Als je per week inschrijft, betaal je per week 30 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 35 euro.

Houders van een UiTPAS met kansentarief regio Gent betalen 1,40 euro voor de activiteit en opvang per dag, en 2,40 euro voor een dag met uitstap. Als je per week inschrijft met een UiTPAS betaal je per week 6 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 7 euro.

Wat meebrengen?

We eten dagelijks ter plaatse, geef dus steeds een lunchpakket mee. Water is altijd gratis en er worden geen andere dranken verkocht op het speelplein. Eigen drank meebrengen is toegelaten. Eénmaal per week wordt een vieruurtje voorzien. Blijf je 's middags niet eten, meld dit dan 's morgens duidelijk bij de inschrijving.