Speelpleinwerking

Speelpleinwerking paasvakantie 2024

Er vindt speelpleinwerking plaats in de week van 8 t.e.m. 12 april 2024.

De activiteiten gaan telkens door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur. De speelpleinwerking gaat door in de Parkschool.

Inwoners van Melle kunnen inschrijven vanaf 13 januari om 9.30 uur, niet-inwoners van Melle vanaf 16 januari. We werken eerst en vooral met weekinschrijvingen. Je moet vooraf inschrijven via inschrijvingen.melle.be

Speelpleinwerking zomervakantie 2024

Er vindt speelpleinwerking plaats in volgende weken:

  • maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli
  • maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli, met uitzondering van 11 juli
  • maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli
  • maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus
  • maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus
  • maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus, met uitzondering van 15 augustus.

De activiteiten gaan telkens door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur. We gaan op uitstap op vrijdag 12 juli en vrijdag 9 augustus. De speelpleinwerking gaat door in de Parkschool.

Inwoners van Melle kunnen inschrijven vanaf 10 februari om 9.30 uur, niet-inwoners van Melle vanaf 13 februari. We werken eerst en vooral met weekinschrijvingen. Het grootste deel van de plaatsen wordt gereserveerd voor kinderen die een hele week aanwezig kunnen zijn. Er zijn elke week steeds 10 plaatsen voorbehouden voor daginschrijvingen. Die inschrijvingen starten de week voor het speelplein begint. Je moet vooraf inschrijven via inschrijvingen.melle.be

Wat doen we op het speelplein?

Tijdens de paas- en zomervakantie staat een animatorenploeg klaar om kinderen leuke dagen te laten beleven in de Parkschool. Er is afwisselend vrij spel en een begeleid aanbod.

‘Vrij spel’ wil zeggen dat de kinderen zelf een spel kiezen, een boekje lezen, iets knutselen… De animatoren spelen mee met de kinderen tijdens dit vrij-spel moment. ‘Begeleid spel’ aan de andere kant is een spel dat de animatoren voorbereid hebben, dit kan gaan van een pleinspel met veel lopen tot een kookactiviteit.

De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten zoals sport, spel, koken en knutselen... en maken er een leuke dag van. Ze zijn in de bekwame handen van gebrevetteerde of stagelopende animatoren. Voor de kleuters is er een aparte kleuterwerking. Zij spelen samen met vaste animatoren die spelletjes op maat van kleuters in elkaar steken.

Elke week werkt het speelplein rond een bepaald thema.

Voor wie?

Kleuters en kinderen kunnen naar de speelpleinwerking komen vanaf geboortejaar 2012 tot en met 2020.

Wil je zelf animator worden? Meld je dan aan op deze pagina: https://www.melle.be/animatoren-speelplein-gezocht

Inclusieve speelpleinwerking

Speelplein SNOR is een inclusief speelplein. Dit wil zeggen dat onze deuren openstaan voor kinderen met een (vermoeden van) beperking. Heb je een kind met een beperking dat zin heeft in een zomer vol spelplezier? Contacteer de jeugddienst op 09 210 07 76, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Op die manier kunnen we ons aantal animatoren aftoetsen met de noodzaak, onze infrastructuur bekijken op maat van het kind en de spelletjes voorbereiden.

Hoe aanvragen?

Inschrijvingen gebeuren via het online inschrijvingssysteem.

Schrijf vooraf in. Voor weekinschrijvingen kan dit tot de zondag voor de week begint. Voor daginschrijvingen kan dat tot op de dag zelf tot 9.45 uur.

Registreer jezelf en je gezinsleden vooraf via het online inschrijvingssysteem. Je maakt een profiel aan en voegt je gezinsleden toe. Let er op al je kinderen apart toe te voegen en voor elk kind de medische fiche in te vullen en ook definitief goed te keuren.

Heb je problemen met je registratie of vind je je weg niet in het programma? Neem gerust contact op met de dienst jeugd of sport. Zij helpen je graag verder.

Er zijn computers beschikbaar en beperkte assistentie bij de sportdienst.

Voor de uitstappen is vooraf inschrijven ook verplicht, info en prijzen kan je de week vooraf bekijken via het online inschrijvingsprogramma of bij de speelpleinwerking.

De activiteiten gaan door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Er is elke dag opvang van 7.45 tot 10 uur en van 16 tot 17.30 uur.

Kostprijs

Opvang voor en na de activiteiten is in de prijs inbegrepen.

Per kind betaal je 7 euro voor de activiteit en opvang. Voor een dag met uitstap betaal je 12 euro.

Als je per week inschrijft, betaal je per week 30 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 35 euro.

Houders van een UiTPAS met kansentarief regio Gent betalen 1,40 euro voor de activiteit en opvang per dag, en 2,40 euro voor een dag met uitstap. Als je per week inschrijft met een UiTPAS betaal je per week 6 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 7 euro.

Wat meebrengen?

We eten dagelijks ter plaatse, geef dus steeds een lunchpakket mee. Water is altijd gratis en er worden geen andere dranken verkocht op het speelplein. Eigen drank meebrengen is toegelaten. Eénmaal per week wordt een vieruurtje voorzien. Blijf je 's middags niet eten, meld dit dan 's morgens duidelijk bij de inschrijving.