Speelpleinwerking

Hoe zal speelplein 2022 er uit zien?

Er vindt speelpleinwerking plaats in de normale weken: van 4-8 juli, van 12-15 juli, van 1-5 augustus, van 8-12 augustus en van 15-19 augustus. Op 11 juli is er geen speelpleinwerking. De activiteiten gaan telkens door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur. Op vrijdag 8 juli en vrijdag 5 augustus gaan we op uitstap. De speelpleinwerking gaat door in de Parkschool. Inwoners van Melle kunnen inschrijven vanaf 12 februari, niet-inwoners van Melle vanaf 15 februari.

We werken eerst en vooral met weekinschrijvingen. Het grootste deel van de plaatsen wordt gereserveerd voor kinderen die een hele week aanwezig kunnen zijn. Een week speelpleinwerking kost 30 euro, tijdens een week met uitstap betaal je 35 euro. Er zijn elke week steeds 10% van de plaatsen voorbehouden voor daginschrijvingen. Die inschrijvingen starten later. Je moet vooraf inschrijven via inschrijvingen.melle.be

Voor specifieke coronamaatregelen is het op dit moment nog te vroeg om uitspraken te doen. Van zodra er een zomerplan is opgesteld voor zomer 2022, zal alle informatie hier terug te vinden zijn.

Wat doen we op het speelplein?

Tijdens de zomervakantie staat een animatorenploeg klaar om kinderen leuke dagen te laten beleven in de Parkschool. Er is afwisselend vrij spel en een begeleid aanbod.

‘Vrij spel’ wil zeggen dat de kinderen zelf een spel kiezen, een boekje lezen, iets knutselen… De animatoren spelen mee met de kinderen tijdens dit vrij-spel moment. ‘Begeleid spel’ aan de andere kant is een spel dat de animatoren voorbereid hebben, dit kan gaan van een pleinspel met veel lopen tot een kookactiviteit.

De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten zoals sport, spel, koken en knutselen... en maken er een leuke dag van. Ze zijn in de bekwame handen van gebrevetteerde of stagelopende animatoren. Voor de kleuters is er een aparte kleuterwerking. Zij spelen samen met vaste animatoren die spelletjes op maat van kleuters in elkaar steken.

Elke week werkt het speelplein rond een bepaald thema.

Voor wie?

Kleuters en kinderen kunnen naar de speelpleinwerking komen vanaf geboortejaar 2010 t/m 2018.

Wil je zelf animator worden? Meld je dan aan op deze pagina: https://www.melle.be/animatoren-speelplein-gezocht

Waar en wanneer?

De speelpleinwerking gaat elke werkdag door van maandag 4 juli t/m vrijdag 19 augustus in de Parkschool te Melle (Beekstraat 40).. Er is geen speelpleinwerking op 11 juli, en in de periode van 18 juli t/m 29 juli.

Uitstap

Op vrijdag 8 juli en vrijdag 5 augustus gaan we op uitstap. De plaatsen hiervoor zijn beperkt en vooraf inschrijven is verplicht. Er is op deze dagen geen aparte speelpleinwerking. Wie zich inschrijft voor de hele week, is automatisch ingeschreven voor de uitstap.

Inclusieve speelpleinwerking

Speelplein SNOR is een inclusief speelplein. Dit wil zeggen dat onze deuren openstaan voor kinderen met een (vermoeden van) beperking. Heb je een kind met een beperking dat zin heeft in een zomer vol spelplezier? Contacteer de jeugddienst op 09 210 07 76, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Op die manier kunnen we ons aantal animatoren aftoetsen met de noodzaak, onze infrastructuur bekijken op maat van het kind en de spelletjes voorbereiden.

Hoe aanvragen?

Inschrijvingen gebeuren via het online inschrijvingssysteem.

Schrijf vooraf in. Voor weekinschrijvingen kan dit tot de zondag voor de week begint. Voor daginschrijvingen kan dat tot op de dag zelf tot 9.45 uur.

Registreer jezelf en je gezinsleden vooraf via het online inschrijvingssysteem. Je maakt een profiel aan en voegt je gezinsleden toe. Let er op al je kinderen apart toe te voegen en voor elk kind de medische fiche in te vullen en ook definitief goed te keuren.

Heb je problemen met je registratie of vind je je weg niet in het programma? Neem gerust contact op met de dienst jeugd of sport. Zij helpen je graag verder.

Er zijn computers beschikbaar en beperkte assistentie bij de sportdienst.

Voor de uitstappen is vooraf inschrijven ook verplicht, info en prijzen kan je de week vooraf bekijken via het online inschrijvingsprogramma of bij de speelpleinwerking.

De activiteiten gaan door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Er is elke dag opvang van 7.45 tot 10 uur en van 16 tot 17.30 uur.

Kostprijs

Opvang voor en na de activiteiten is in de prijs inbegrepen.

Per kind betaal je 7 euro voor de activiteit en opvang. Voor een dag met uitstap betaal je 12 euro.

Als je per week inschrijft, betaal je per week 30 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 35 euro.

Houders van een UiTPAS met kansentarief regio Gent betalen 1,40 euro voor de activiteit en opvang per dag, en 2,40 euro voor een dag met uitstap. Als je per week inschrijft met een UiTPAS betaal je per week 6 euro per kind. Voor een week met uitstap betaal je 7 euro.

Wat meebrengen?

We eten dagelijks ter plaatse, geef dus steeds een lunchpakket mee. Water is altijd gratis en er worden geen andere dranken verkocht op het speelplein. Eigen drank meebrengen is toegelaten. Eénmaal per week wordt een vieruurtje voorzien. Blijf je 's middags niet eten, meld dit dan 's morgens duidelijk bij de inschrijving.