Speelpleinwerking

Het is lang onduidelijk geweest of er wel speelplein zou kunnen doorgaan omwille van de coronacrisis.

Intussen kregen wij groen licht om iets te organiseren deze zomer. Dit is echter niet de gewone speelpleinwerking zoals we die allemaal kennen. We moeten rekening houden met verschillende maatregelen en herorganiseren daarom de werking.

Hoe zal speelplein 2020 er uit zien?

Er vindt speelpleinwerking plaats in de normale weken: van 6-10 juli, van 13-17 juli, van 3-7 augustus, van 10-14 augustus en van 17-21 augustus. De activiteiten gaan telkens door van 10-12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur. De traditionele uitstappen op vrijdag worden dit jaar niet georganiseerd. We blijven de hele week ter plaatse.

We moeten werken met bubbels van maximaal 50 personen per week. daarom kunnen we niet meer met daginschrijvingen werken. Je schrijft je kindje dan ook in per week. Een week speelpleinwerking kost 35 euro. Je moet ook vooraf inschrijven. ter plaatse organiseren we geen inschrijvingen. Je zal ten allerlaatste de vrijdag vooraf moeten inschrijven.

We voorzien twee bubbels: een bubbel voor 20 kleuters (° 2016-2014) in chalet Park ten Hove (Park ten Hovelaan) waarbij we minstens twee begeleiders voorzien; en een bubbel van 42 kinderen in Studio M (Molenweg 10) met 7 begeleiders bij. Van die 42 zijn er 10 plaatsen voor kleuters ( ° 2016-2014) , de 32 andere zijn voor lagereschoolkinderen ( ° 2013-2008).

De bubbel in Park ten Hove is niet groter omwille van de beperkingen van de locatie.

Je kan in het online inschrijfsysteem kiezen voor welke locatie je inschrijft zolang er vrije plaatsen zijn.

Kouterslag wordt voorbehouden als locatie voor de sportkampen. Voor de sportkampen hopen wij ook snel zekerheid te krijgen of zij in de voorziene vorm kunnen doorgaan.

Het bubbelsysteem zorgt ervoor dat we minder capaciteit hebben dan anders. Daarom willen we er in de eerste plaats zijn voor Mellenaars die in die periodes buitenshuis moeten gaan werken. Zij mogen eerst inschrijven. We vragen wel om dan een attest van de werkgever te sturen. In tweede instantie kunnen andere Mellenaars dan inschrijven, in derde instantie tenslotte niet-Mellenaars.

Praktisch

Iedereen die reeds was ingeschreven, wordt eerst uitgeschreven. De betaalde bedragen worden teruggestort.

We zetten de inschrijvingen voor deze vernieuwde werking open op dinsdag 9 juni om 9 uur voor Mellenaars die echt opvang nodig hebben omdat ze die weken buitenshuis moeten gaan werken.

We vragen om de attesten van de werkgever in te dienen tegen 15 juni.

Vanaf 23 juni om 9 uur mogen Mellenaars inschrijven die niet met twee buitenshuis gaan werken.

Vanaf 30 juni om 9 uur mogen tenslotte niet-Mellenaars inschrijven.

Je schrijft je kindje in per week. Een week kost 35 euro.

Alle inschrijvingen gebeuren via ons online inschrijvingssysteem: https://inschrijvingen.melle.be

Hoe ziet het speelplein er uit zonder corona?

Wat is speelpleinwerking andere zomers?

Tijdens de zomervakantie staat een animatorenploeg klaar om kinderen leuke dagen te laten beleven in het Sport- en Recreatiepark.

De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten zoals sport, spel, koken en knutselen... en maken er een leuke dag van. Ze zijn in de bekwame handen van gebrevetteerde of stagelopende animatoren. Voor de kleuters is er een aparte kleuterwerking. Ze hebben een aparte speelruimte met ballenbad, keukentje en ander leuks.

Elke week werkt het speelplein rond een bepaald thema en geregeld maken ze een uitstap.

Je vindt alle info en het programma ook in de Brochure zomeraanbod 2020.

Voor wie?

Kleuters en kinderen kunnen naar de speelpleinwerking komen vanaf geboortejaar 2007 t/m 2016.

Wil je zelf animator worden? Meld je dan aan op deze pagina: https://www.melle.be/monitoren-speelplein-gezocht

Wanneer?

De speelpleinwerking gaat elke werkdag door van maandag 6 juli t/m vrijdag 21 augustus, (niet van 20 juli t/m 31 juli).

Uitstap

De speelpleinwerking organiseert enkele uitstappen voor de kinderen. De uitstappen worden tijdig online bekend gemaakt. Er worden affiches uitgehangen van de uitstap en de flyers liggen aan de inschrijfbalie.

Waar?

Sport- en Recreatiepark Kouterslag te Melle.

Hoe aanvragen?

NIEUW!!

Alle inschrijvingen gebeuren dit jaar via het online inschrijvingssysteem.

Schrijf vooraf in, dit kan tot op de dag zelf tot 9.45 uur.

Registreer jezelf en je gezinsleden vooraf via het online inschrijvingssysteem. Je maakt een profiel aan en voegt je gezinsleden toe. Let er op al je kinderen apart toe te voegen en voor elk kind de medische fiche in te vullen en ook definitief goed te keuren.

Heb je problemen met je registratie of vind je je weg niet in het programma? Neem gerust contact op met de dienst jeugd of sport. Zij helpen je graag verder.

Er zijn computers beschikbaar en beperkte assistentie bij de sportdienst.

Voor de uitstappen is vooraf inschrijven ook verplicht, info en prijzen kan je de week vooraf bekijken via het online inschrijvingsprogramma of bij de speelpleinwerking.

De activiteiten gaan door van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Er is elke dag opvang van 7u45 tot 10 uur en van 16 tot 17.30 uur.

Kostprijs

NIEUW!!

Vanaf dit jaar is de opvang in de prijs inbegrepen.

Inwoners van Melle betalen per kind 5 euro voor de activiteit en opvang.

Inwoners van andere gemeenten betalen per kind 8 euro voor de activiteit en opvang.

Houders van een UITPAS met kansentarief regio Gent betalen 1,60 euro voor de activiteit en opvang.

Wat meebrengen?

Wie blijft eten brengt zelf een lunchpakket mee. Er is altijd gratis water te verkrijgen, eigen drank meebrengen is toegelaten.