Speelpleinwerking 2020: coronaproof!

Gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2020 11.40 u.

Het is lang onduidelijk geweest of er wel speelplein zou kunnen doorgaan omwille van de coronacrisis. Intussen kregen wij groen licht om iets te organiseren deze zomer. Dit is echter niet de gewone speelpleinwerking zoals we die kennen. We moeten rekening houden met verschillende maatregelen en herorganiseren daarom de werking. 

Hoe zal speelplein 2020 er uit zien?

Er vindt speelpleinwerking plaats in de normale weken:

- van 6-10 juli

- van 13-17 juli

- van 3-7 augustus

- van 10-14 augustus

- van 17-21 augustus

De activiteiten gaan telkens door van 10-12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Er is opvang vanaf 7.45 uur en tot 17.30 uur. De traditionele uitstappen op vrijdag worden dit jaar niet georganiseerd. We blijven de hele week ter plaatse. 

We moeten werken met bubbels van maximaal 50 personen per week. Daarom kunnen we niet met daginschrijvingen werken. Je schrijft je kindje dan ook in per week. Een week speelpleinwerking kost 35 euro. Je moet ook vooraf inschrijven. Je zal ten allerlaatste de vrijdag vooraf moeten inschrijven. 

We voorzien twee bubbels: een bubbel voor 20 kleuters (°2016-2014) in Chalet Park ten Hove (Park ten Hovelaan) waarbij we minstens twee begeleiders voorzien; en een bubbel van 42 kindereren (met 8 begeleiders) in Studio M (Molenweg 10). Van die 42 zijn er 10 plaatsen voor kleuters (°2016-2014) en de 32 andere zijn voor lagereschoolkinderen (°2013-2008).

De bubbel in Park ten Hove is niet groter omwille van de beperkingen van de locatie.

Je kan in het online inschrijvingssysteem kiezen voor een locatie, weliswaar volgens de nog beschikbare plaatsen. 

Kouterslag wordt niet gebruikt voor speelpleinwerking. Deze locatie wordt voorbehouden voor de sportkampen. Voor die sportkampen hopen we snel zekerheid te kunnen krijgen of ze in de voorziene vorm kunnen doorgaan. 

Het bubbelsysteem zorgt ervoor dat we minder capaciteit hebben dan anders. Daarom willen we er in de eerste plaats zijn voor Mellenaars die in die periodes buitenshuis werken. Zij kunnen eerst inschrijven. We vragen dan wel om een attest van de werkgever op te sturen. In tweede instantie kunnen andere Mellenaars inschrijven, en in derde instantie niet-Mellenaars. 

Praktisch

Iedereen die reeds was ingeschreven, wordt eerst uitgeschreven. De betaalde bedragen worden teruggestort. 

De inschrijvingen voor deze vernieuwde werking zijn mogelijk vanaf dinsdag 9 juni om 9 uur voor Mellenaars die echt opvang nodig hebben omdat ze die weken buitenshuis gaan werken. Wij vragen om de attesten van de werkgever in te dienen tegen 15 juni. Ook UiTPAShouders met kansentarief kunnen meteen inschrijven. 

Vanaf 23 juni om 9 uur mogen Mellenaars inschrijven die niet met twee buitenshuis gaan werken. Vanaf 30 juni om 9 uur mogen tenslotte niet-Mellenaars inschrijven. 

Je schrijft je kindje in per week. Een week kost 35 euro, UiTPAS-houders met kansentarief betalen 7 euro.