Spoorverkeer tussen Gent en Melle drie weekends onderbroken door werken

Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023 8.01 u.
Infrabel werkt aan de infrastructuur op de spoorlijn tussen Gent Sint-Pieters en Melle. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen beide stations. Reizigers moeten in Melle-station afstappen en een pendelbus nemen.

Het treinverkeer is onderbroken tijdens de weekends van 21 en 22 oktober, 28 en 29 oktober en 11 en 12 november. Ook tijdens de week van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november rijden er geen treinen tussen Gent Sint-Pieters, Merelbeke en Melle.

Pendelbussen bushalte Gemeenteplein

Tijdens de weekends van 21 en 22 oktober en 28 en 29 oktober wachten pendelbussen de reizigers op in Melle aan het busstation van De Lijn, halte Gemeenteplein aan de Brusselsesteenweg. Om het kwartier vertrekt er een bus.

Tijdens het weekend van 11 en 12 november is er geen treinverkeer tussen Gent Sint-Pieters en Schellebelle. Ook dan rijden er tussen beide stations vervangbussen die stoppen aan de stations van Merelbeke, Melle en Wetteren.

Pendelbussen parking station Melle

Ook van maandag 6 tot en met 10 november zullen er geen treinen rijden tussen de stations van Gent Sint-Pieters en Melle. De reizigers nemen tijdens die week de pendelbus op de parking van de NMBS aan het station van Melle.

De werken zijn nodig om de spoorinfrastructuur te vernieuwen tussen het Moscouviaduct in Ledeberg en het station van Merelbeke. Infrabel vernieuwt er de sporen, achttien wissels, de bovenleiding en de seininrichting.

Meer info over de weken lees je hier.

Alle info over de afgeschafte treinen van 6 t/m 10 november lees je op het document dat je hier onderaan de pagina kan downloaden.

Plan je treinreis met de NMBS-app en heb je nog vragen dan kan je bellen naar het nummer: 02 528 28 28