Structureel onderhoud op de R4 tussen complex Melle en Merelbeke

In maart 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende onderhoudswerken op de R4 tussen Melle en Merelbeke. De werken gebeuren in twee hoofdfasen. Telkens wordt er gedurende één maand gewerkt op één rijrichting en dat verspreid over twee jaar. 

Dit jaar, vanaf maart 2020, werkt de aannemer op de R4 richting Gent-Zeehaven vanaf de afrit E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. Het jaar erna, in 2021, pakken ze de andere richting aan, de R4 tussen Melle en Merelbeke. 

Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot op de fundering. Er komt een nieuwe stillere asfaltverharding. Naast een nieuw wegdek komen er nieuwe greppels en vangrails.

Tijdens de werken gaat de R4 richting Gent-Zeehaven tussen Merelbeke (E40) en Melle (N9) dicht. Het verkeer zal richting MErelbeke moeten omrijden. Het verkeer op de R4 in de andere rijrichting ondervindt geen hinder. Tijdens de hoofdfase dit jaar is er ook een deelfase waarbij er wordt gewerkt op de lus vanaf de R4-binnenring (richting Eeklo) van Merelbeke tot de Fraterstraat. Om die laatste zone van de werken veilig te kunnen uitvoeren zal het noodzakelijk zijn dat de R4-binnenring onder de brug van de Fraterstraat volledig afgesloten wordt voor alle verkeer. Deze afse zal extra hinder met zich meebrengen aangezien de R4-binnenring dan niet bereikbaar is. Voor meer info en omleidingen ga naar www.wegenenverkeer.be/merelbeke

OPGELET! Door de uitbraak van het coronavirus is de timing van deze werken gewijzigd. De aannemer heeft tijd genomen om zich te organiseren om de werken op een veilige manier te kunnen verderzetten. Alle actuele informatie vind je hier