Subsidies voor startende ondernemers

Het gemeentebestuur voorziet een subsidie voor startende ondernemer in hoofd- en bijberoep in Melle. De subsidie is geldig voor ondernemingen die hun enige of eerste vestigingszetel op ons grondgebied hebben of vestigen.
De onderneming moet ingeschreven zijn in de kruispuntbank van Ondernemingen en een vestiging hebben in Melle. De aanvraag tot terugbetaling moet binnen de 6 maanden na de oprichting van de onderneming ingediend worden.

Om recht te hebben op deze subsidie moet je op het aanvraagformulier een schriftelijke verklaring op eer afleggen dat jouw onderneming voldoet aan de voorwaarden van ‘startende onderneming.

Enkel de oprichting van een nieuwe onderneming komt in aanmerking voor ondersteuning, waarbij de startende ondernemer het sociaal statuut van zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep heeft. Een herstartende onderneming wordt gelijkgesteld aan een nieuwe onderneming.

De subsidie omvat de terugbetaling van het inschrijvingsgeld in de Kruispuntbank van Ondernemingen in het kalenderjaar waarin je jouw onderneming inschreef.

Je kan ons het formulier op verschillende manieren terugbezorgen:

  1. Het formulier downloaden en terugmailen naar rekendienst@melle.be
  2. Het formulier downloaden, afprinten en per post opsturen naar Dienst Financiën Gemeente Melle, Gemeenteplein 1, 9090 Melle