Doe mee aan Tournée Minérale en drink een maand geen alcohol

Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2024 9.47 u.
In februari is het tijd voor de achtste Tournée Minérale! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2024, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.

Tournée Minérale werkt

95 procent van de Vlamingen kent Tournée Minérale. Daarmee is de campagne even bekend als de nationale feestdag. Het aantal mensen dat deelneemt aan de maand zonder alcohol, bewijst bovendien dat de interesse groot blijft: elk jaar opnieuw neemt een op de vijf volwassenen deel. En gelijk hebben ze allemaal, want onderzoek van de UGent wees uit dat wie meedoet aan Tournée Minérale een half jaar na de campagne nog steeds gemiddeld twee glazen minder drinkt per week dan voordien.

Doe mee en voel je (alcohol)vrij

Tournée Minérale helpt je om je vrijheid te heroveren op het vlak van alcohol. Je bent vrij van een kater en de daarbij horende verloren dag, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt.

Ook de keuzevrijheid tijdens de maand zonder alcohol is verzekerd, dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten én in de horeca. Check ook www.meervanzonder.be als je in een DRUGPUNT-gemeente verblijft www.drugpunt.be .

Factcheck

Tv-presentatrice Cath Luyten trekt de straat op en vraagt mensen naar de effecten van alcohol op hun gezondheid, slaap, seksleven en welbevinden. Vervolgens factchecken we met experten of mensen hun beweringen over alcohol juist of fout zijn.

Ben je benieuwd? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief, de sociale media en de website van Tournée Minérale.

Op je gezondheid

Tournée Minérale helpt om bewuster stil te staan bij onze alcoholgewoonten. Heel wat Tournée Minérale-deelnemers ervaarden de afgelopen jaren meer energie, betere slaap en een algemeen frisser gevoel.

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2024 geen alcohol. Meer info vind je op www.tourneeminerale.be .

Lokaal Drugpunt is er voor jou en je omgeving

Weet je dat je bij DRUGPUNT welkom bent met alle vragen over alcohol en andere genotsmiddelen? Ook buiten de TM-periode natuurlijk. We werken op afspraak, adviesgesprek en begeleiding zijn gratis, vertrouwelijke en lokaal. Contacteer Luna of Christophe via mail rhode-schelde@drugpunt.be  of telefonisch: 0473/65 65 94.