Tweede fase nutswerken gestart voor aanleg fietsas

Gepubliceerd op woensdag 20 oktober 2021 9.44 u.
De tweede fase van de voorbereidende werken voor de realisatie van de fietsas tussen Gontrode Heirweg en de Scheldebrug aan het Dorpsplein zijn van start gegaan. De realisatie van het fietstraject zelf staat gepland voor de eerste helft van volgend jaar.

Op maandag 20 september is de aannemer gestart met het verder zetten van de werken in de Kerkstraat. Deze bleef tien dagen afgesloten voor het verkeer. Daarna was het de beurt aan het Dorpsplein en het kruispunt van de Wezenstraat met de Kloosterstraat.

Intussen vlogen er drones op een veilige hoogte boven de gemeente om de voetpaden op te meten. Met deze nieuwe aanpak werd alles in kaart gebracht om nutswerken in de toekomst op een optimale manier te kunnen uitvoeren. Dit gebeurde met respect voor de privacywet waarbij alle bewegende voorwerpen en inwoners uit het eindresultaat gefilterd werden. Het uitvoeren van die noodzakelijke ingrepen gaat gepaard met wegomleggingen.

Bovendien is het af en toe ook noodzakelijk dat Farys even de waterkraan dichtdraait. Als dat gebeurt dan brengt ze zelf haar klanten hiervan op de hoogte. Werken zonder hinder bestaan
spijtig genoeg niet. We willen de Mellenaars dan ook bedanken voor hun geduld en begrip.