UiTPAS

Afspraak

Melle startte in januari 2020 met UiTPAS en trad toe tot regio Gent. Sinds 2020 kan de Mellenaar in Melle een UiTPAS krijgen om punten te sparen of kansentarief te krijgen bij deelnemende organisatoren. 

De UiTPAS is een spaarkaart voor iedereen die graag eens een activiteit doet in zijn vrije tijd. Bovendien krijgen mensen die het financieel moeilijk hebben er korting mee. 

Melle sluit zich voor UiTPAS aan bij Regio Gent. Ook Merelbeke, Destelbergen, Lochristi en de stad Gent behoren hiertoe. Melle start eerst met het gemeentelijke aanbod, wanneer alles goed loopt zullen ook andere organisatoren van Mels vrijetijdsaanbod een uitnodiging krijgen om mee in te stappen. 

Trek je er wat verder op uit? Neem zeker je UiTPAS mee, want die kan je ook gebruiken in meer dan 100 andere steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel. Op uitpas.be vind je een handig overzicht van alle activiteiten en omruilvoordelen.

Meer inspiratie voor leuke activiteiten en uitstapjes vind je op uitinvlaanderen.be. Zie je bij een activiteit of artikel het UiTPAS-logo staan? Dan weet je meteen dat je daar een punt kan sparen.

Je kan de UiTPAS dus gebruiken als een klantenkaart. Bij elke UiTPAS-activiteit waaraan je deelneemt kan je punt(en) sparen. Dat is heel eenvoudig: scan de QR-code met de UiTPAS-app of hou je kaart tegen de spaarzuil. Geen spaarzuil of QR-code gevonden? Ga dan even langs bij de balie. De gespaarde punten kan je inruilen tegen allerlei voordelen. 

Voor wie?

Een UiTPAS is persoonlijk en staat op naam. Je kan hem dus niet delen of doorgeven aan iemand anders. Ieder lid van je gezin kan een UiTPAS aankopen. 

Wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming of zich in schuldbemiddeling bevindt, heeft recht op een UiTPAS met kansentarief. Die ziet er helemaal hetzelfde uit als een gewone UiTPAS. Het enige verschil is dat je automatisch 80 procent minder betaalt voor je UiTPAS-activiteit, of die nu in Melle, Merelbeke, Gent, Destelbergen of Lochristi is. 

Hoe aanvragen?

De UiTPAS is in Melle te verkrijgen sinds januari 2020. Je kan een UiTPAS kopen op het gemeentehuis bij de diensten jeugd, cultuur en informatie. Ook de hoofdbibliotheek, uitleenpost 't Lijsternest, de sportdienst en het OCMW bieden UiTPASsen aan. 

Heb je recht op kansentarief, dan breng je ook een attest mee van verhoogde tegemoetkoming, schuldbemiddeling of leefloon dat niet ouder is dan 3 maanden. 

Kostprijs

Een UiTPAS kost 5 euro. Kinderen en jongeren (tot en met 18 jaar) betalen 2 euro. Een UiTPAS met kansentarief kost 1 euro. De UiTPAS is onbeperkt geldig, je betaalt dus maar één keer. Wanneer je een UiTPAS hebt met kansentarief wordt er wel jaarlijks gekeken of je recht hebt op de kortingen. 

Er staan meteen al een aantal welkomstvoordelen op je UiTPAS:

  • een gadget van de sportdienst in Melle
  • een zwembeurt in zwembad Ter Wallen Merelbeke
  • een trage wegenwandelkaart van Merelbeke
  • een museumbezoek in één van de Gentse musea
  • een zwembeurt in één van de Gentse zwembaden
  • een wandelkaart van Destelbergen
  • een tote bag van Lochristi
  • drie welkomstpunten

Meer info

Haal meer uit je UiTPAS met de app
In de UiTPAS-app zitten alle voordelen van je UiTPAS handig bij elkaar. Spaar punten, scroll door de leukste voordelen en ruil je punten meteen in de app. Je kan de UiTPAS-app gratis downloaden via de app-store of via uitpas.be/app.