Update werken Gontrode Heirweg: begin fase 3

Gepubliceerd op vrijdag 21 december 2018 8.19 u.
Fase 3 vanaf 7 januari 2019

Op 7 januari 2019 werd begonnen met de 3de fase van de werken. Deze zal duren tot het zomerbouwverlof. Hierbij zal de Gontrode Heirweg van de Ringvaart tot de Van Laetestraat en van de Ringvaart tot de Doornlaan volledig vernieuwd worden. Ook de Varingstraat van de Gontrode Heirweg tot de Park ten Hovelaan (kruispunt inbegrepen) wordt volledig vernieuwd.

 

Opgelet tijdens deze fase is de Van Laetestraat niet toegankelijk voor verkeer! Het verkeer richting Merelbeke rijdt best via de Caritasstraat of de Scheldeweg. Ook fietsers vermijden best de Van Laetestraat en kunnen gebruik maken via de Caritasstraat om richting Merelbeke te geraken.

Fietsers die de Ringvaart willen oversteken via de Gontrode Heirweg, kunnen gebruik maken van een fietsomleiding (zie bewonersbrief) , we willen er graag nog eens de aandacht op vestigen dat het fietspad op de Brusselsesteenweg tussen de Akkerstraat en het jaagpad tussen de Wezenstraat en de Begijnenwegel tijdelijk in beide richtingen kan gebruikt worden. Fietsers die de omleiding volgen, hoeven dus de Brusselsesteenweg niet over te steken!

De opgegeven timing en fasering zijn uiteraard afhankelijk van het weer en de technische omstandigheden op de werf.

Je kunt de bewonersbrief met plannetjes ook hieronder downloaden.