Van vaccinatiecentrum naar vaccinatiepunt

Op 14 maart sloot ons vaccinatiecentrum in Wetteren de deuren. We gaan over naar een kleiner vaccinatiepunt. Je vindt alle actuele informatie over het krijgen van een coronavaccin in onze regio hier: https://www.eerstelijnszone.be/vaccinatie-scheldekracht

Waarom sluit het vaccinatiecentrum? 

Wat de basisvaccinaties betreft, haalt onze regio een vaccinatiegraad van bijna 90%. Wat de boosters betreft, halen we een percentage van 72,99% (op de hele bevolking). 

Dat zijn hele mooie cijfers en ze stijgen nog steeds, maar het is niet meer nodig om zulke grote centra open te houden. 

Eerstelijnszone Scheldekracht is dan ook blij om de sporthal weer vrij te geven voor haar eigenlijke functie. 

Nog een prik nodig?

Vanaf 15 maart ben je welkom in het nieuwe vaccinatiepunt. 

https://www.eerstelijnszone.be/vaccinatie-scheldekracht

Waar is dat nieuwe vaccinatiepunt?

Het nieuwe vaccinatiepunt bevindt zich in een oude rusthuisafdeling in de Kloosterstraat in Merelbeke.

Wat met het callcentrum? 

Het callcentrum zal nog bereikbaar blijven tot eind april. Het nummer is nog steeds 0800 988 98. Waar je daarna met vragen terecht kan, wordt nog uitgewerkt. 

En wat als er weel veel moet gevaccineerd worden?

Het vaccinatiepunt kan dienen als vertrekpunt om snel te schakelen op het moment dat er weer een (veel) grotere aantallen vaccins moeten toegediend worden. Het kan ook dienen als uitvalsbasis om verschillende (mobiele) vaccinatiepunten in onze regio uit te zetten. 

Een hartelijk dankjewel!

Eerstelijnszone Scheldekracht en alle betrokkenen willen graag nog eens alle medewerkers en vrijwilligers bedanken voor de grote inzet van het laatste jaar. Zonder al deze helpende handen hadden we dit nooit kunnen waarmaken. 

Ook gaat bijzondere dank uit naar de betrokkenen in de sporthallen en bij de lokale besturen.

en tot slot bedanken eerstelijnszone Scheldekracht, de lokale besturen en alle medewerkers aan de vaccinatiecampagne graag jullie, onze burgers. Jullie vereerden ons met een bezoekje om het vaccin te halen. Dankzij jullie behaalden we zulke mooie cijfers.

Dit was vaccinatiecentrum De Warande

Mellenaars kregen hun vaccin in de sporthal van Wetteren, Warandelaan 14B, 9230 Wetteren. Wetteren ontving er inwoners van Wetteren, Wichelen, Merelbeke en Melle. Dat stemt overeen met ongeveer 60.000 mensen. Het is Eerstelijnszone Scheldekracht vzw die de drijvende kracht was achter dit centrum. Zij stonden ook in voor het vaccinatiecentrum in Wachtebeke, waar inwoners van Wachtebeke, Lochristi, Laarne en Destelbergen terecht konden. 

Wanneer je meer wil weten over ELZ Scheldekracht vzw, kan je terecht op hun website

Wil je meer weten over de bereikbaarheid van het centrum? Die informatie vind je hier

Het centrum is gestart met vaccineren op 23 februari.

Neem je graag nog eens een kijkje? Het bezoekersfilmpje neemt je mee in het centrum.