Vergunningsdossiers kan je nu ook digitaal raadplegen

Tijdens het openbaar onderzoek of de periode waar je in beroep kan gaan tegen een beslissing kan je omgevingverguningsdossiers raadplegen. Vroeger kon je de volledige dossiers enkel raadplegen via het publiek loket. Daarvoor moest je altijd naar het gemeentehuis komen. Dankzij het digitale inzageloket is dat niet meer nodig. Je kan een dossier raadplegen wanneer het jou uitkomt, zonder rekening te houden met onze openingsuren.

Door een recente aanpassing van de regelgeving rond auteursrechten kan je via hetzelfde loket ook architecturale plannen met een watermerk bestuderen.

Hou er rekening mee dat je online enkel dossiers kan raadplegen waarbij een gele affiche wordt uitgehangen.

Wanneer je buren werken willen uitvoeren via een vereenvoudigde procedure, brengen we je op de hoogte gebracht via een brief. Dat kan bijvoorbeeld als het gaat om kleine werken aan een scheidingsmuur. In zo’n geval moet je nog steeds langskomen in het gemeentehuis om het dossier te raadplegen.

Heb je vragen over het gebruik van het digitale inzageloket? Dan kan je terecht bij de helpdesk van het omgevingsloket Vlaanderen via mail:helpdesk.omgevingsvergunning@vlaanderen.be of telefonisch op het nummer 078 78 78 54.