Verhoging en vernieuwing perrons station Melle

Gepubliceerd op woensdag 2 mei 2018 8.42 u.
NMBS werkt in lente en zomer 2018 aan de perrons in Melle. Een verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken. Ook wordt er gezorgd voor nieuwe schuilhuisjes, ledverlichting, zitbanken, luidsprekers en blindegeleidetegels.

NMBS en Infrabel zijn gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de tweede fase van de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station Melle. Perron 1 (treinen richting Brussel) is al sinds najaar 2017 vernieuwd en opgehoogd. Nu wordt perron 2 (treinen richting Gent) aangepakt.

De verhoging van de perrons in het station zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers in Melle van meer comfort kunnen genieten. De werkzaamheden zullen begin 2019 klaar zijn.

Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige Led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens...

Meer comfort en veiligheid 

In deze tweede fase wordt vanaf de Lindestraat een trap en toegangshelling aangelegd naar perron 2. Vanuit de Kruisstraat komt er in de reizigersonderdoorgang een bijkomende opening waardoor reizigers snel en comfortabel de perrons kunnen bereiken. De leuning op de steunmuur wordt ook vervangen door een nieuwe leuning.

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Tijdens de nachten van 4 en 5 juni worden de oude perronboorden uitgebroken. Vanaf vrijdagnacht 8 juni tot en met zondagnacht 10 juni (zowel overdag als 's nachts) worden de nieuwe perronboorden geplaatst. Voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden op perron 2 zal er omwille van de veiligheid in het weekend van 9-10 juni 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens dit weekend vervangbussen in.

 

OPGELET! vanaf maandagmorgen 28 mei is toegangstrap perron 2 in Melle afgesloten. De nieuwe toegang bevindt zich ter hoogte van het kruispunt Lindestraat- Kruisstraat. Bekijk het plannetje hier:Omleidingsplan Melle perron 2 fase 1

NMBS en Infrabel investeren 800.000 euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Melle voor meer comfort en veiligheid van de treinreizigers. NMBS investeerde bij het station Melle in 2016 ook al 200.000 euro in een nieuwe parking voor 79 auto’s. Het stationsgebouw werd door NMBS verkocht en krijgt binnenkort een nieuwe bestemming.