Verkeershinder aan Gemeenteplein door werken

Vanaf dinsdag 18 augustus moeten Mellenaars rekening houden met verkeershinder op het Gemeenteplein. Er geldt dan tijdelijk eenrichtingsverkeer vanaf de Brusselsesteenweg tot aan Melle-Station. Het verkeer uit de andere richting, van Melle-Station naar de Brusselsesteenweg moet omrijden langs de Eikerwegel en de Klinkerlaan. De gewijzigde verkeerssituatie is het gevolg van de werken aan het net op het Gemeenteplein. 

Fluvius is vandaag begonnen met de aanpassings- en vernieuwingswerken aan het net als voorbereiding van de aanleg van de fietsas volgend jaar tussen Gontrode Heirweg en de Scheldebrug aan het Dorpsplein. 

Tijdens de werken blijven de handelaars op het Gemeenteplein bereikbaar. Parkeren kan op het Gemeenteplein aan het gemeentehuis en ook deels op de parking aan het station, waar chauffeurs ook rekening moeten houden met werken. Aan het station wordt een nieuwe fietsenstalling geplaatst maar er zijn nog een aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren kan ook nog in de Eikerwegel. Chauffeurs kunnen vanop hun parkeerplaats te voet naar de handelaars op het Gemeenteplein.

Het eenrichtingsverkeer op het Gemeenteplein blijft gelden tot het einde van de werken op 3 september. Aansluitend starten de nutswerken in de Kerkstraat die volledig afgesloten zal worden. De planning kan wel onderhevig zijn aan weers- of andere onvoorziene omstandigheden. We bieden alvast onze excuses aan voor eventueel ongemak.