Verkeershinder door werken in Kloosterstraat en Wezenstraat

Gepubliceerd op woensdag 20 maart 2024 14.33 u.
De gemeente en nutsmaatschappij Fluvius voeren op twee tijdstippen werken uit in de Kloosterstraat. Er wordt ook gewerkt in de aanpalende Wezenstraat. De eerste werf opent eind maart en de tweede gaat quasi aansluitend begin april van start.

De nuts- en herstellingswerken hebben plaats grotendeels plaats in de paasvakantie. Zo blijft de hinder voor de buurtbewoners en het verkeer tot een minimum beperkt.

Nutswerken Kloosterstraat

In opdracht van nutsmaatschappij Fluvius voert een aannemer eerst nutswerken uit in een deel van de Kloosterstraat. Het versterken van het elektriciteitsnet en het aanleggen van internetkabels voor een aansluiting met Fiberklaar begint in principe op maandag 25 maart. Verlopen de werken volgens plan en zit het weer een beetje mee dan is de klus geklaard op vrijdag 5 april.

De werken hebben plaats langs het traject van de Kloosterstraat tussen het Dorpsplein en de Appelwegel. De bewoners langs de rechterkant van de straat, komende van het Dorpsplein richting Pontstraat kunnen tijdens de werken hun garages niet bereiken. Ook parkeren is langs die straatzijde onmogelijk. Tijdens de werken geldt er eenrichtingsverkeer tussen het Dorpsplein en de Pontstraat.

Herstellingswerken wegdek

Quasi aansluitend beginnen in principe op maandag 8 april de herstellingswerken aan het wegdek van de Kloosterstraat en Wezenstraat. Bij gunstige weersomstandigheden worden de oneffenheden in beide straten beurtelings weggewerkt. Dat gebeurt in twee fases. Eerst wordt de onderlaag in de Kloosterstraat aangepakt en aansluitend gebeurt hetzelfde in de Wezenstraat. Een dag later brengt de aannemer in beide straten de nieuwe toplaag aan op de plaatsen van de herstellingswerken.

Omleidingen

De straten zullen tijdens de werken afwisselend een dag afgesloten zijn voor het verkeer. Tijdens de werken aan het wegdek in de Kloosterstraat rijdt het verkeer om via Dorpsplein en Wezenstraat richting Brusselsesteenweg. De volgende dag is er een omleiding via Dorpsplein en Kloosterstraat richting Brusselsesteenweg tijdens de werken aan het wegdek in de Wezenstraat.