Verkeershinder door belijningswerken in Schauwegemstraat en Beekstraat

Gepubliceerd op vrijdag 15 maart 2024 10.55 u.
Een firma start in principe op woensdag 3 april met het aanbrengen van een wegmarkering voor fietszone in een deel van de Schauwegemstraat (tussen de Geraardsbergsesteenweg en de Beekstraat) en in de Beekstraat (tussen de Schauwegemstraat tot de Vossenstraat).

De aannemer voorziet één dag voor het uitvoeren van de werken. Afhankelijk van het weer of andere omstandigheden wordt er eventueel ook op donderdag 4 april gewerkt.

Parkeerverbod

Tijdens de belijningswerken geldt er een parkeerverbod op woensdag 3 april van 7 tot 18 uur. Wordt er indien nodig ook op donderdag 4 april gewerkt dan geldt er ook die dag een parkeerverbod van 7 tot 18 uur in de Schauwegemstraat (vanaf de Geraardsbergsesteenweg tot de Beekstraat) en in de Beekstraat (van de Schauwegemstraat tot de Vossenstraat).

Verboden verkeer

Tijdens de werken geldt er een verbod voor alle verkeer op woensdag 3 april en eventueel ook indien nodig op donderdag 4 april in de Schauwegemstraat (vanaf de Geraardsbergsesteenweg tot de Beekstraat) en in de Beekstraat (van de Schauwegemstraat tot de Vossenstraat).

Geen toegang garages en opritten

Bewoners moeten er tijdens de werken rekening mee houden dat de opritten en garages van hun woningen niet bereikbaar zijn tussen 7 en 18 uur.

Uitzonderlijk plaatselijk verkeer

Er is tijdens de werken uitzonderlijk wel plaatselijk verkeer mogelijk in de Spoorlaan en de Schauwegemstraat ter hoogte van het kruispunt met de Vossenstraat. De bewoners van de Schauwegemstraat (deel tussen de Vossenstraat en Beekstraat), Spoorlaan, Jules Vitslaan en Berkenlaan kunnen zo tijdens de werken hun woning bereiken via de Vossenstraat.

Omleiding

Het doorgaand verkeer moet in beide richtingen een omleiding volgen via de Geraardsbergsesteenweg, Brusselsesteenweg en Gemeenteplein.

De werken hebben in de paasvakantie plaats om de hinder tot een minimum te beperken. Hou rekening met het werfverkeer en hou het veilig. We willen inwoners alvast bedanken voor hun begrip.