Verkeershinder door herstellingswerken in Kloosterstraat en Wezenstraat

Gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2024 7.47 u.
De gemeente voert herstellingswerken uit aan het wegdek van de Kloosterstraat en Wezenstraat. De straten zullen afwisselend een dag afgesloten zijn voor het verkeer. Ook in een aantal aanpalende straten wordt er gewerkt.

Bij gunstige weersomstandigheden start de aannemer in principe met het wegwerken van de oneffenheden in de straten op maandag 8 april. Dat gebeurt in twee fases. Eerst wordt de onderlaag in de Kloosterstraat aangepakt en aansluitend gebeurt hetzelfde in de Wezenstraat.

Straten afgesloten

Een dag later brengt de aannemer in beide straten de nieuwe toplaag aan op de plaatsen van de herstellingswerken. De straten zullen tijdens de werken afwisselend een dag afgesloten zijn voor het verkeer op respectievelijk maandag 8 en dinsdag 9 april. Er geldt die dagen in beide straten een parkeerverbod van 7 tot 18 uur.

Parkeerverbod 

Daarnaast zullen op 8 en 9 april ook putten in het wegdek van de volgende aanpalende straten gevuld worden: Pontstraat, Dageraadstraat, Kapellestraat en Brugstraat. Tijdens die werken geldt er een parkeerverbod in de Kapellestraat en Brugstraat van 7 tot 18 uur. Chauffeurs mogen tijdens de werken wel parkeren in de Pontstraat en Dageraadstraat. 

Omleidingen

Tijdens de werken aan het wegdek in de Kloosterstraat rijdt het verkeer om via Dorpsplein en Wezenstraat richting Brusselsesteenweg. De volgende dag is er een omleiding via Dorpsplein en Kloosterstraat richting Brusselsesteenweg tijdens de werken aan het wegdek in de Wezenstraat. De werken hebben plaats in de paasvakantie om de hinder tot een minimum te beperken.