4e fase werken Gontrode Heirweg (tussen de Doornlaan en de Merelbekestraat) vanaf augustus 2019

De laatste fase van deze werken is het gedeelde van de Gontrode Heirweg tussen de Doornlaan en de Merelbekestraat/Fraterstraat. De aannemer start op het kruispunt met de Merelbekestraat/Fraterstraat en werkt richting Doornlaan. Tegelijkertijd zal de nutsmaatschappij Elia aan de kant van de Doornlaan aanpassingswerken uitvoeren aan haar hoogspanningsnet. Ook hier wordt een gescheiden rioleringsstelsel gerealiseerd en wordt het nieuwe straatbeeld verder doorgetrokken.

Fase vier is gepland tussen 5 augustus 2019 en het voorjaar van 2020. Timing en fasering zijn wel afhankelijk van het weer en de technische omstandigheden op de werf.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer:

Vanaf het kruispunt van de Gontrode Heirweg met de Fraterstraat en de Merelbekestraat wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Merelbekestraat, de Brusselsesteenweg en de Geraardsbergsesteenweg richting Gontrode.

Vanaf het kruispunt van de Gontrode Heirweg met de Caritasstraat en de Lindestraat wordt het verkeer omgeleid naar Flora via de Caritasstraat, de Salisburylaan, de Heidestraat en de Fraterstraat (omleiding via Merelbeke).

Het verkeer op de Geraardsbergsesteenweg wordt ter hoogte van het kruispunt met de Oude Geraardsbergsesteenweg omgeleid naar Flora via de Geraardsbergsesteenweg, de Brusselsesteenweg en de Merelbekestraat.

Om de kmo-zone op een verkeersveilige manier te ontsluiten wordt er in de Vijverwegel tijdelijk een eenrichtingsverkeer ingevoerd (van Merelbekestraat richting Vijverwegel) en de bestaande tonnagebeperking wordt opgeheven. Het zwaar vervoer kan dan verlopen via de Varingstraat, Gontrode Heirweg en Geraardsbergsesteenweg.

 

Omleiding voor fietsers:

Fietsers volgen de omleiding via de Varingstraat, de Park ten Hovelaan, de Vijverwegel en de Merelbekestraat. In omgekeerde richting geldt dezelfde omleiding.