Waarom werken wij op afspraak?

Sinds corona werken we op afspraak. We moesten toen noodgedwongen overschakelen om drukte aan het onthaal te vermijden. We hebben het afgelopen jaar enorm ingezet op de digitalisering en we merken een grote tevredenheid over onze dienstverlening op afspraak. Om onze inwoners op de best mogelijke manier te helpen, blijven we ook in de toekomst op die manier werken.


De voordelen op een rij

  • Eenvoudige planning: Je plant je afspraak op de dag en het tijdstip die voor jou het beste past.
  • Geen lange wachttijden: Je hoeft niet meer aan te schuiven in een lange rij tot het je beurt is.
  • Je wordt goed geholpen: Je komt niet voor niets, want we zorgen dat een medewerker met kennis aanwezig is om je te helpen.
  • Persoonlijke aanpak: We trekken voldoende tijd uit om je te helpen.
  • Efficiëntie: We bereiden je afspraak voor en zorgen dat je dossier of nodige documenten klaar liggen.
  • Je bent voorbereid: we vertellen je bij het maken van de afspraak welke documenten je moet meebrengen.

Hoe maak je een afspraak?

Heb je een nieuwe identiteitskaart of reispas nodig? Wil je een rijbewijs aanvragen? Wil je de geboorte van je kindje aangeven? Plan je graag een gesprek met een maatschappelijk werker van het OCMW? Maak dan nu eenvoudig online een afspraak.

Bij het maken van een afspraak kan je een keuze maken uit een lijst van topics waarvoor je een afspraak wil. Staat wat jij zoekt niet in de lijst of heb je dringend een document nodig? Geen nood, we kunnen je ook altijd telefonische verder helpen tijdens de openingsuren. Bekijk de openingsuren en contactgegevens van de dienst die je nodig hebt.


Wat als je er niet op tijd kan geraken of de afspraak wil verplaatsen?

Er kan altijd iets onverwachts gebeuren: file, een valpartij, ... Als je vertraging oploopt en merkt dat je niet op tijd op je afspraak zal raken, breng ons dan telefonisch op de hoogte.

Heb je een afspraak gemaakt, maar kan je toch niet langskomen. Via de link in de bevestigingsmail kan je de afspraak altijd annuleren of wijzigen.


E-loket: documenten krijgen zonder verplaatsing

Een afspraak en verplaatsing naar het gemeentehuis is niet altijd nodig. Wist je dat je bepaalde attesten of documenten gewoon online kan aanvragen? Het is zeer eenvoudig: met slechts een druk op de knop, kan je je attest van woonst, gezinssamenstelling of geboorteakte aanvragen. Meld je aan met je eID of via It’s Me en krijg binnen de vijf minuten het nodige pdf document. Sommige attesten krijg je later in je mailbox toegestuurd. Ontdek alle documenten die je online kan aanvragen in ons digitaal loket.


Geen afspraak?

We begrijpen dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om een afspraak te maken. Kom je langs in het gemeentehuis zonder afspraak, dan proberen we je zo goed mogelijk te helpen. De kans is groot dat je even zal moeten wachten of dat de persoon die je nodig hebt niet beschikbaar is. Dan kijken we samen met jou om een nieuwe afspraak te maken op een ander moment. Mensen die op afspraak langskomen, krijgen altijd voorrang en hoeven dus niet te wachten.