Wat als je ziek bent?

In geval van symptomen blijf je thuis en bel je eerst naar je huisarts.

Die zal beslissen of je thuis kan uitzieken of je ook een dokter moet zien. In het laatste geval zal hij zal je dan doorverwijzen naar één van de drie triagecentra die zijn opgericht in onze eerstelijnszone Scheldekracht. Deze triagecentra bevinden zich in Gent, Lochristi en Laarne.

Je huisarts zal je op een elektronische afsprakenlijst inboeken.

Je begeeft je dan naar de triagepost. Een vrijwilliger komt je dan halen om je aan te melden bij de administratie, waarna je verder mag naar de dokter.

Die zal bekijken of je thuis kan herstellen of je doorverwijzen naar het ziekenhuis. 

Meer informatie over onze eerstelijnszone vind je hier.

Je kan helpen door medisch materiaal te doneren. Je kan dat elke werkdag van 8-12 binnenbrengen in het gemeentehuis. Je belt aan aan de zijkant langs de kant van de Brusselsesteenweg en vraagt naar de jeugddienst of de infodienst. 

Ziek zijn en testen

Wie thuis ziek is, neemt best de nodige maatregelen om te zorgen dat de besmetting zich niet verder verspreidt. Je vindt hier meer informatie over het omgaan met de ziekte. 

Niet elke patiënt wordt nog getest. Enkel wie met ernstige klachten aan de luchtwegen wordt opgenomen in het ziekenhuis, wordt momenteel nog getest. Ook daarover vind je hier meer informatie. 

Ziek maar allicht geen corona? Ook voor jou is de dokter er nog steeds!

Wanneer je je ziek voelt, stel een dokstersbezoek niet uit. In situaties waarin je anders de huisarts, de 112 of de spoedgevallen zou inroepen, doe dat nu ook. Het is niet de bedoeling dat je gezondheid op een andere manier lijdt onder het virus. Uitstellen van doktersbezoek kan de kwaal erger maken en op termijn in sommige gevallen zelfs erg schadelijk zijn.