Werk mee aan de nieuwe fietsroutekaart

Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 7.29 u.
De gemeente werkt samen met de provincie Oost-Vlaanderen en de UGent aan een update van de schoolroutekaart. We gaan de papieren kaart uit 2015 vervangen door een digitale versie. De nieuwe fietsroutekaart is niet alleen geschikt voor scholieren maar voor alle fietsers in en rond onze gemeente.

Het updaten van de kaart kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! We willen een degelijke en bruikbare kaart samenstellen en meteen ook de fietsveiligheid in Melle verbeteren. Om dit te kunnen hebben we een zo volledig mogelijk beeld nodig van hoe jullie in en door onze gemeente fietsen en waar zich de belangrijkste knelpunten bevinden. Met jullie inbreng stellen we de nieuwe kaart samen. We verzamelen jouw data via de website https://fietstrack.ugent.be/welkom/melle.

Hoe ga je te werk?

  • Registreer je op de website. Zo kan je op elk ogenblik verder werken aan het aanduiden van jouw fietsroute.
  • Log in en klik op 'route toevoegen' en geef je vertrekpunt en bestemming een naam.
  • Daarna selecteer je jouw vervoermiddel en zoek je het vertrekpunt op de kaart.
  • Stel vervolgens je route samen door achtereenvolgens de verschillende kruispunten op je route aan te klikken. Heb je jouw route aangeduid dan moet je minstens twee wegen en twee kruispunten aanduiden waarvan er telkens een veilig is en een onveilig.
  • Geef dan een score en vink een aantal oplossingen aan. Die kan je eventueel nog verduidelijken. Je krijgt dan nog een aantal vragen over jouw route en je kan nog aanduiden welke wegen en kruispunten je op jouw route liever zou vermijden.

Je kan daarna nog routes aanduiden en dat is aangewezen want hoe meer data we kunnen verzamelen, hoe beter de nieuwe fietsroutekaart wordt.

Je hebt nog tot 28 januari om mee te helpen aan de nieuwe digitale fietsroutekaart en zo jouw bijdrage te leveren aan meer fietsveiligheid – en comfort in en rond onze gemeente.