Verkeershinder door werken aan fietspad langs Brusselsesteenweg

Gepubliceerd op maandag 17 juni 2024 10.20 u.
Het fietspad langs de Brusselsesteenweg (N9) richting Gent krijgt een opknapbeurt. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat de klinkers vervangen door nieuw asfalt voor een beter fietscomfort. De werfzone loopt vanaf de Heusdenbaan (N447) tot aan de Braemstraat.

De werken starten op maandag 24 juni en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 12 juli 2024. Deze timing is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Verkeershinder

Er geldt tijdens de werken een parkeerverbod in de volledige werfzone en in het begin van de Sint-Eligiusstraat. Voetgangers kunnen de werfzone passeren. Er wordt niet gewerkt op het voetpad.

Fietsers richting Melle ondervinden geen hinder. Er wordt niet gewerkt aan het fietspad richting Melle. Fietsers richting Gent volgen een omleiding via de Heusdenbaan (N447), de Jules Destréelaan, de Jan van Aelbroecklaan, de Arthur Van Laethemstraat, de Emiel Verhaerenlaan en de Braemstraat.

Bussen van De Lijn kunnen via de trambedding de werfzone passeren. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Het gemotoriseerd verkeer richting Melle ondervindt geen hinder. Er wordt niet gewerkt aan die kant van de weg. Het gemotoriseerd verkeer richting Gent kan de werfzone passeren over één rijstrook in plaats van twee. De zijstraten in de werfzone worden afgesloten ter hoogte van de Brusselsesteenweg (N9). De zijstraten blijven bereikbaar via de Heusdenbaan (N447) of de Braemstraat.

Wonen en werken in de werfzone

De huisvuilophaling verloopt zoals gewoonlijk. Huizen blijven maximaal bereikbaar. Tijdens de werkuren zullen huizen niet bereikbaar zijn met de auto. Handelszaken blijven bereikbaar, indien nodig voorziet de aannemer rijplaten.